Τα tweets που τον οδήγησαν σε εξαναγκαστική παραίτηση


Ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά της γενιάς μας είναι χωρίς αμφιβολία, ο Elon Musk. Ο ιδρυτής της πρωτοποριακής εταιρίας ηλεκτρονικών αυτοκινήτων, Tesla, αναγκάζεται τώρεα να εγκαταλείψει την εταιρία του. Όχι ακριβώς φυσικά, αλλά αλλάζει ο σημαντικό τίτλος που είχε ως τώρα.

Ο τίτλος του λοιπόν, από CEO αλλάζει, αλλά ο ίδιος θα παραμείνει στην εταιρία ως διευθύνων σύμβουλος, με βάση έναν διακανονισμό που ανακοίνωσε το Σάββατο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (SEC).

Αλλά πώς ξεκίνησαν όλα; Ο λόγος ήταν μια σειρά από tweets που ανάρτησε ο Musk τα οποία τον ανάγκασαν να παραιτηθεί από την θέση του.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λοιπόν, έκανε μήνυση στον Musk, κατηγορώντας τον για απάτη, αφού πόσταρε –σύμφωνα με τα λεγόμενά της-, μια σειρά «ψευδών ή παραπλανητικών» μηνυμάτων στο Twitter, που αφορούσαν την ενδεχόμενη αποχώρηση της εταιρείας από τη Wall Street.

Μετά από τα tweets αυτά, η Tesla Inc. αποφάσισαν να πληρώσουν από 20 εκατομμύρια δολάρια (και η εταιρία και ο Musk) στις οικονομικές ρυθμιστικές αρχές, και φυσικά με τον Musk ν’ αποχωρεί από πρόεδρος της εταιρίας. Αυτό συνέβη για να αποφύγουν την πιθανή δικαστική μάχη η οποία θα έβλαπτε τελικά την εταιρία.

Σύμφωνα με τα νομικά έγγραφα που κατατέθηκαν, αναφέρεται ότι ο Musk «γνώριζε ή αδιαφορούσε να μάθει» ότι παραπλανούσε τους επενδυτές, όταν έγραψε στους εκατομμύρια followers του ότι μπορεί να αποσύρει την εταιρεία, στην τιμή των 420 δολαρίων ανά μετοχή, και ότι είχε «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

Kεντρική φωτό: Instagram @gethfeed