Ναι. Είναι.


Δηλαδή, δεν φτάνει που έχουμε ν’ αντιμετωπίζουμε τάσεις του τύπου, χρωματιστά μαλλιά σαν του ουράνιου τόξου και φρύδια με γκλίτερ και φτερά και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, έχουμε και τον βεγκανισμό να έχει φτάσει σε άλλο level (βλ. vegan τατουάζ που δεν χρησιμοποιεί μελάνι σουπιάς) και γενικά τα food trends να ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια.

Λίγο να σερφάρεις στο Instagram και θα δεις ένα σωρό, περίεργα trends να κάνουν ξαφνικά τον γύρο του κόσμου και να πρέπει εμείς να ακούμε παντού γι’ αυτά, μέχρι βέβαια, να προκύψει κάποια άλλη τρελή τάση.

Το 2018 λοιπόν, έχουμε ήδη δει διάφορες περίεργες τάσεις στην γαστρονομία, αλλά οι 3 παρακάτω παίζει να είναι σίγουρα στο top της λίστας μας.

Τηγάνισμα στον… αέρα

https://www.instagram.com/p/Bn4FEetnvfE/?tagged=airfryer

Αντί να τηγανίζεις φαγητά στην φριτέζα, τα καινούργια… εργαλεία… θέλουν να γίνεται το τηγάνισμα με καυτό αέρα… Τώρα πώς ψήνεται έτσι το φαγητό σωστά, ακόμη δεν έχουμε καταλάβει.

Vegan ροζ ψωμί για πρωινό

https://www.instagram.com/p/BiQiK1mAlSj/?tagged=pinktoast

Kάποια στιγμή ένα brand κυκλοφόρησε ένα vegan ψωμί υψηλό σε πρωτεΐνη το οποίο είχε ροζ χρώμα γιατί περιλάμβανε συστατικά όπως κολοκυθάκια, κόκκινες πιπεριές και παντζάρια. Με το craze που υπάρχει στα τροφίμα με χαμηλές θερμίδες, καταλαβαίνεις πώς όλοι θέλουν να φάνε το ψωμί που δεν «παχαίνει»!

Βούτυρο χωρίς λακτόζη

https://www.instagram.com/p/BnQ0LRfBfZ0/?tagged=ghee

Πλέον και το βούτυρο είναι «υγιεινό»! Ε, σχετικά βασικά. Υπάρχει λοιπόν, ένα βούτυρο το ghee, το οποίο είναι πιο αγνό από το κλασικό, είναι χωρίς λακτόζη και λέγεται προσφέρει την ίδια πλούσια και λαχταριστή γεύση όπως το απλό βούτυρο. Όλοι σαν τρελοί άρχισαν ξαφνικά να τρώνε βούτυρο, απ’ ότι καταλαβαίνεις….

Κεντρική φωτό: Thought Catalog / Unsplash