Και αν δεν σε ικανοποιήσει, θα γίνετε βίδες…


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν επιστήμονες της ρομποτικής, προειδοποιώντας ότι η νέα μόδα στο σεξ που αναπτύσσεται ραγδαία, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στις ανθρώπινες σχέσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, το σεξ με ανδροειδή ενδέχεται να «διαγράψει» μια για πάντα την πρώτη ερωτική εμπειρία των ανθρώπων όπως την ξέραμε μέχρι τώρα. Και αυτό γιατί τα ρομπότ προηγμένης τεχνολογίας και τρομακτικά ανεπτυγμένης νοημοσύνης ενδέχεται να στείλουν τους ανθρώπους για ατομική… προπόνηση, αντικαθιστώντας τους στην πρώτη σεξουαλική επαφή! Ή να τους αναγκάσουν έτσι να γίνουν οι... πρώτοι τους!

Μιλώντας στο Φεστιβάλ Επιστήμης του Cheltenham, ο καθηγητής Noel Sharkey, από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, ήταν ξεκάθαρος σχετικά με τις επιβλαβείς συνέπειες των android sex dolls για την κοινωνία. «Το σεξ με ρομπότ είναι ήδη διαθέσιμο και μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια θα είναι και διαδεδομένο. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει κάποιο όριο ηλικίας, αλλά όταν μια κούκλα υπάρχει μέσα σε ένα σπίτι, τότε θα είναι δύσκολο ένα παιδί να μην μπει στον πειρασμό να τη δοκιμάσει κρυφά από τους γονείς του», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Σκεφτείτε να είναι η πρώτη φορά κάποιου με μια μηχανή. Η πρώτη σχέση του να είναι ένα ρομπότ! Τι θα σκεφτόταν μετά για το αντίθετο φύλο; Μία γυναίκα και ένας άνδρας δεν είναι μηχανές… Οι άνθρωποι ίσως σταματήσουν να κάνουν κανονικές σχέσεις με κανονικούς συνανθρώπους τους».

Κοινώς, στο τέλος, αντί να ανάβουμε τσιγάρο, η τεχνολογία μας προτείνει να ανάβουμε το κουμπάκι της φόρτισης.

750sexrobots.jpg

Τα ρομπότ, η αποχή και το πορνό.

Εάν όλα αυτά σας ακούγονται ως επιστημονική φαντασία, δυστυχώς μια αντίστοιχη έρευνα του Πανεπιστημίου του Cambridge έδειξε ότι ένας στους τέσσερις νέους στη Μ. Βρετανία θα έκανε «ευχαρίστως σχέση με ένα ρομπότ», εφόσον έμοιαζε με πραγματικό άνθρωπο! Θυμίζουμε ότι νωρίτερα μέσα στη χρονιά πραγματοποιήθηκε στις Η.Π.Α. μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του San Diego σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Atlantic της Φλόριντα, αναλύοντας στοιχεία για πάνω από 26.700 ενηλίκους και αποδεικνύοντας ότι το 15% των Millenials ηλικίας 20-24 ετών δεν είχαν κανένα σεξουαλικό σύντροφο μετά τα 18 τους! Αντίστοιχα, στην Ιαπωνία παρατηρούνται τα υψηλότερα ποσοστά παρθενίας σε νέους 18-34 ετών. Συγκεκριμένα, η  έρευνα που δημοσιεύουν οι «Japan Times» κατέγραψε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά στις ερωτικές σχέσεις των ανύπαντρων ανδρών και γυναικών. Το πρόβλημα είναι χειρότερο απ’ όσο φανταζόμαστε: το 42% των ανδρών παραδέχεται ότι δεν έχει έρθει ποτέ σε σεξουαλική επαφή με το αντίθετο φύλο, ποσοστό που στις γυναίκες αγγίζει το 44,2%!

Το απρόσωπο σεξ μέσω του διαδικτύου και η ευκολία της πρόσβασης στο πορνό λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό λόγω της αυξανόμενης μοναξιάς, της φοβίας και της πολυπλοκότητας των ερωτικών σχέσεων, κάνοντας τον χρήστη να βιώσει εικονικά μια επαφή που, καθώς δεν είναι αληθινή, δεν έχει και τον βασικό κίνδυνο της Νο1 αρνητικής  επίπτωσης των ανθρώπινων σχέσεων: της απόρριψης. «Σε χώρισε η κοπέλα σου; Μην ανησυχείς, το μοντέλο 3000 δεν πρόκειται να σε αφήσει ποτέ»! Σε αυτό ποντάρει η τεχνολογία, που τελικά δεν λύνει το πρόβλημα αλλά δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο συναισθηματικό κενό.  Όπως προβλέπει μάλιστα ο David Levy, ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη και συγγραφέας του “Love And Sex With Robots”, οι άνθρωποι στο μέλλον θα αισθάνονται πιο άνετα με τα ρομπότ και όχι μόνο θα αναπτύσσουν σεξουαλικές σχέσεις, αλλά δεν θα αργήσει και ο καιρός που θα τα παντρεύονται!

 

Πηγές: Cambridge University, BBC, Japan Times