Η Μάρω Αγγελοπούλου επιλέγει τις 10 κορυφαίες για να κάνεις το κινητό σου το app-όλυτο γκάτζετ!


Εφαρμογές που είναι διασκεδαστικές, που είναι η τελευταία λέξη της επικοινωνίας, που είναι νέα μόδα, που σας είναι χρήσιμες. Συγκεντρώσαμε την δεκάδα των καλύτερων εφαρμογών για το 2016 και που, καθώς φαίνεται, δεν θα λείπουν από κανένα κινητό στο μέλλον.

1. SUMMERIZE: online κράτηση στις δημοφιλέστερες παραλίες της Ελλάδας


Το Summerize είναι η πρώτη εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να πραγματοποιήσει, από όπου και εάν βρίσκεται, online κράτηση για ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ στις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ελλάδας. Ήδη 40 επιχειρήσεις συνεργάζονται με τη νέα εφαρμογή που έχει στόχο να απλουστεύσει τις διακοπές. Μπείτε στην εφαρμογή, επιλέξτε την αγαπημένη σας παραλία και κάνετε την κράτησή σας εύκολα και γρήγορα, στην ίδια τιμή που θα πληρώνατε στην παραλία. Επίσης, μπορείτε να παραγγείλετε εκ των προτέρων τον καφέ σας ή ένα σνακ και να επωφεληθείτε από τις προσφορές που κάνουν καθημερινά οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ειδικά για το Summerize. Η εφαρμογή είναι πολύτιμο εργαλείο και για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε παραλίες, στους οποίους προσφέρεται δωρεάν. Τους επιτρέπει να δέχονται ηλεκτρονικές κρατήσεις και να παρακολουθούν την κίνηση στην παραλία, ενώ τους παρέχει εγγυημένη είσπραξη μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν μέσω του App Store και του Google Play.

LEVELMONEY.png

2. LEVEL MONEY: διαχειριστείτε τα έξοδά σας

Πρόκειται για μια απλή εφαρμογή για την ανάλυση της οικονομικής σας κατάστασης (ναι, το ξέρω, πονάει...). Μόλις το αφήσετε να υπολογίσει για εσάς τα έξοδά σας (λογαριασμούς, ενοίκια κλπ), μπορείτε να δείτε το υπόλοιπο που σας απομένει και να οργανώσετε σωστά τα καθημερινά σας έξοδα. Ένα επιπλέον χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι η σύγκριση των εξόδων σας μηνιαίως. Το Level Money διαθέτει και εργαλεία για να παρακολουθείτε τις τραπεζικές συναλλαγές. Για την ασφάλειά σας, η εφαρμογή περιορίζεται μόνο στην ανάγνωση των δεδομένων, διαθέτει 128-Bit SSL, AES encryption και πιστοποιημένη ασφάλεια από τα Intuit και McAfee. Η εφαρμογή είναι για iOS και Android.

3. ANDROID DEVICE MANAGER: για να βρίσκετε το smartphone σας

Εάν δεν θυμάστε πού ακριβώς βάλατε το smartphone σας ή, ακόμα χειρότερα, εάν σας το έκλεψαν, χρησιμοποιείστε το σύστημα tracking.
Για πιο ακριβή αποτελέσματα, η συσκευή σας θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη με κάποιο δίκτυο Wi-Fi, αλλά σας εξυπηρετούν ακόμα και το GPS και τα δίκτυα κινητής. Επίσης, πρέπει να έχετε λογαριασμό Google. Στις νεότερες Android συσκευές, ο Device Manager βρίσκεται ήδη στις ρυθμίσεις, οπότε δε χρειάζεται να κατεβάσετε κάτι παραπάνω. Για την ενεργοποίησή του, τα βήματα είναι απλά:
1.    Ανοίγετε τις Ρυθμίσεις, στο υπομενού Ασφάλεια & Απόρρητο
2.    Πατάτε το Διαχείριση συσκευής Android από την επιλογή Διαχειριστές συσκευής
3.    Επιστρέφετε στις Ρυθμίσεις
4.    Στο υπομενού Τοποθεσία επιλέγετε την Υψηλή Ακρίβεια
5.    Πατάτε στο Ιστορικό τοποθεσίας Google
6.    Το ενεργοποιείτε αλλάζοντας τον διακόπτη πάνω αριστερά

4. BOOMERANG NOTIFICATIONS: αποθηκεύστε τις ειδοποιήσεις σας

BOOMERANGNOTIFICATIONS.png

Το Boomerang Notifications είναι μια μικρή εφαρμογή που σας βοηθάει να αποθηκεύετε τις ειδοποιήσεις σας, ώστε να θυμάστε τι πρέπει να κάνετε μόλις βρείτε ελεύθερο χρόνο. Ενεργοποιείτε την εφαρμογή και μόλις έχετε μια ειδοποίηση, το Boomerang σας δίνει την δυνατότητα να την «αποθηκεύσετε» μέχρι τη στιγμή που θέλετε εσείς. Το Boomerang δεν είναι η πρώτη εφαρμογή με τέτοια δυνατότητα, ωστόσο είναι εντελώς δωρεάν και συνεπής με τον σχεδιασμό της.

5. CAMBRI: τα νέα φίλτρα για τις φωτογραφίες σας

Πρόκειται για μια νέα δωρεάν εφαρμογή κάμερας για android που διαθέτει πλήθος φίλτρων για να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας. Συγκεκριμένα, διαθέτει 130 φίλτρα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε το στύλ, τα χρώματα και τις τεχνικές που σας αρέσουν. Περιλαμβάνει και εργαλεία ταχείας επεξεργασίας, κάτι που κάνει το Cambri τρελή μόδα στα social media.

6. DANGO: για άπειρα emoji, αυτοκόλλητα και gifs

Είναι μια ιδανική εφαρμογή για το android κινητό σας, προκειμένου να βρίσκετε αυτοκόλλητα, emoji και gifs. Τα gifs είναι μαζεμένα μέσω του Giphy και δουλεύουν σε όλες τις υπηρεσίες μηνυμάτων. Προς το παρόν η διάθεσή του είναι δωρεάν, ενδεχομένως όμως στο μέλλον να προστεθούν πληρωμές εντός της εφαρμογής.

7. EVIE: η νέα μηχανή αναζήτησης

Η Evie είναι μια νέα εφαρμογή που περιορίζεται σε δύο οθόνες και η μία αποτελεί αναζήτηση για τη συσκευή σας, ώστε να βρίσκετε εύκολα παιχνίδια, επαφές, πληροφορίες και άλλες εφαρμογές που έχετε κατεβάσει. Η ιδέα είναι η εξής: βάζετε τις εφαρμογές που επιθυμείτε στη home screen και χρησιμοποιείτε την αναζήτηση για όλα τα υπόλοιπα. Μοιάζει ελαφρώς με τη Siri και είναι εντελώς δωρεάν.

8. YUBL: η νέα μόδα στο messaging (δωρεάν)
 

YUBL2.png

Στην πληθώρα των εφαρμογών κοινωνικών μηνυμάτων το Yubl έρχεται να κάνει κάτι περισσότερο: να γίνει η κοινωνική πλατφόρμα δικτύωσης και ανταλλαγής μηνυμάτων της επόμενης γενιάς. Το Yubl (σ.σ. η έμπνευση προήλθε ως ρίμα με το “bubble”) είναι διαθέσιμο δωρεάν για android κινητά και iOS. Όπως και με τις υπάρχουσες κοινωνικές εφαρμογές, μπορείτε να συνδεθείτε με τους φίλους σας, χρησιμοποιώντας απλά μηνύματα κειμένου και φωτογραφίες. Το επιπλέον που δίνει το Yubl είναι ότι αποτελεί ένα κενό καμβά, τον οποίο ο χρήστης δημιουργεί από το μηδέν. Επιλέγετε το δικό σας χρώμα φόντου, βάζετε φωτογραφίες και βίντεο όπως σας αρέσει και μπορείτε να τα μετακινείτε κατά βούληση, να κάνετε γκράφιτι, να αλλάξετε γραμματοσειρές… δηλαδή να κάνετε ό,τι θέλετε!
 

EXPEDITIONSAPP.jpg

9. EXPEDITIONS: εφαρμογή για περιήγηση

Αυτή η δωρεάν εφαρμογή ξεκίνησε ως εκπαιδευτικό εργαλείο της Google για να χρησιμοποιείται σε σχολεία με το Google Cardboard προσφέροντας μια εικονική περιήγηση του βυθού, ιστορικών μνημείων, ενός τηλεοπτικού studio κ.α. Ωστόσο, κερδίζει πλήθος χρηστών ανά τον κόσμο και ο λόγος είναι ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή τεχνολογική εμπειρία: μπορείς να κολυμπήσεις εικονικά με καρχαρίες, να μεταφερθείς στο διάστημα, ακόμα και να οργανώσεις τη δική σου περιήγηση, μέχρι και video 360 μοιρών.

10. VYSOR: εμφανίζει το κινητό σας στον υπολογιστή
 

VYSOR.png

Νέα άφιξη στο Play Store, που έγινε διαθέσιμη στους χρήστες πριν από λίγες ημέρες. Μόλις η εφαρμογή Vysor συνδεθεί στον Chrome, επιτρέπει στο χρήστη να εμφανίζει τη συσκευή του στην οθόνη του υπολογιστή. Κοινώς, προσφέρει τη δυνατότητα λειτουργίας του smartphone με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο! Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν.