Δύο νέα προγράμματα υπόσχονται χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.


Έως τα τέλη του 2017 θα καλυφθούν 46.000 θέσεις εργασίας από ανέργους μέσω προγραμμάτων. Αυτό είπε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, το πρώτο πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση εργοδοτικών εισφορών για μετατροπή εργαζομένων με μπλοκάκι σε μισθωτούς. Συνολικού προϋπολογισμού 156 εκ. ευρώ, αυτό το πρόγραμμα, που προβλέπει την επιδότηση της εργοδοτικής εισφοράς (ένσημα) με ποσά έως και 350 ευρώ το μήνα, εκτιμάται ότι θα ευνοήσει 40.000 εργαζομένους. 

Ο εργαζόμενος θα εργαστεί για 12 μήνες, με πρόβλεψη τη διατήρησή του στην εταιρεία επιπλέον 6 μήνες μετά τη λήξη της επιδότησης.

Το δεύτερο πρόγραμμα θα επιχορηγεί την πρώτη πρόσληψη μισθωτών εργαζομένων από εταιρείες νέων επιχειρηματιών, έως 34 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr το δεύτερο πρόγραμμα αφορά περίπου 3.000 ανέργους που θα προσληφθούν έως τέλη Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα αυτό θα αποσκοπεί τόσο στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας όσο και στην προώθηση της μισθωτής απασχόλησης και θα προβλέπει την επιχορήγηση, για δώδεκα μήνες, μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του νεοπροσληφθέντος για πλήρη απασχόληση. 

Εάν μάλιστα η πρόσληψη αφορά νέους ηλικίας έως 29 ετών, θα υπάρξουν πρόσθετα κίνητρα.