Μόνο σε τέσσερα μαθήματα θα εξετάζονται στο τέλος της χρονιάς οι μαθητές της Γ’ Λυκείου

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαρβόγλου.

Κείμενο: Γεωργία Καρκάνη

«Από φέτος οι μαθητές της Γ΄Λυκείου θα εξετάζονται στο τέλος της χρονιάς μόνο σε τέσσερα μαθήματα, ώστε να πηγαίνουν στις πανελλαδικές περισσότερο ξεκούραστοι και λιγότερο αγχωμένοι». Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαρβόγλου.

Έσπευσε δε να αναφέρει ότι οι μαθητές της τωρινής Α' Λυκείου που θα είναι στη Γ' Λυκείου τη σχολική χρονιά 2019-2020 θα εισαχθούν στα ΑΕΙ με βάση το νέο σύστημα που θα προκύψει από την αναμόρφωση του λυκείου. 

Η πρόταση του Yπουργείου Παιδείας, που αποτελεί και τη βάση του διαλόγου, είναι ότι έπειτα από μια διαδικασία πολλαπλού ελέγχου ως προς την απόδοση των μαθητών, διαμορφώνεται ένας τελικός βαθμός απολυτηρίου Γ' Λυκείου που περιλαμβάνει τις επιδόσεις τους σε εργασίες, εξετάσεις τετραμήνων, ολιγόλεπτα τεστ, στην προφορική παρουσία και στις κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις.

«Με τον βαθμό αυτό θα γίνεται η εισαγωγή στα πανεπιστήμια από το 2020», εξηγεί και συμπληρώνει: «Άρα, η πρόσβαση θα γίνεται με το απολυτήριο λυκείου και η εξεταστική διαδικασία, αποδραματοποιημένη πλέον, θα είναι ένα μέρος του συνολικού βαθμού του απολυτηρίου».

Επισημαίνει δε ότι έως τότε θα έχουν γίνει οι αναγκαίες αλλαγές και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ώστε να αρχίσει η βαθμιαία κατάργηση του κλειστού αριθμού εισακτέων.

Πηγή: alfavita.gr