…και ανάμεσα στα 200 καλύτερα της Ευρώπης.


Κορυφαίο ανάμεσα στα ελληνικά ΑΕΙ είναι για ακόμα μια χρονιά το Πανεπιστήμιο Κρήτης σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη Times Higher Education (THE), που δημοσιεύτηκε στο εκπαιδευτικό ένθετο της βρετανικής εφημερίδας The Times. 

Σε διεθνή κατάταξη, το ίδιο ίδρυμα βρέθηκε ανάμεσα στα 200 καλύτερα της Ευρώπης και στις θέσεις 301-350 παγκοσμίως, ενώ από ελληνικά πανεπιστήμια ακολουθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (παγκοσμίως στις θέσεις 401-500 της THE).

Στην πρώτη θέση της λίστας THE δεσπόζει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στην πρώτη δεκάδα συναντάμε, επίσης, με σειρά κατάταξης, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια, το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, το Imperial College London, το ΕΤΗ (Τεχνολογικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο) της Ζυρίχης, ενώ τη δέκατη θέση μοιράζονται το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο. 

Η κατάταξη του THE γίνεται σύμφωνα με 13 δείκτες που χωρίζονται σε 5 κατηγορίες: διδασκαλία (30%), έρευνα (30%), ερευνητική απήχηση / ετερο-αναφορές (30%), διεθνής διάσταση (7,5%) και προσέλκυση πόρων (2,5%).