Οι ερωτικές σχέσεις που θα ξεκινήσεις όσο σπουδάζεις είναι μερικές από τις πιο καθοριστικές της ζωής σου. Μάθε εδώ όσα χρειάζεσαι για να μην τις καταστρέψεις από κοινά λάθη που όλοι μας κάνουμε λόγω αμάθειας.


Οι ερωτικές σχέσεις που θα ξεκινήσεις όσο σπουδάζεις είναι μερικές από τις πιο καθοριστικές της ζωής σου. Και ακριβώς επειδή αυτές ξεκινούν σε μια περίοδο που ακόμα ψάχνεις το ποιος είσαι, όσο ταυτόχρονα βάλλεσαι διαρκώς από πληροφορίες, πολλές φορές γίνονται λάθη και παρεξηγήσεις που οδηγούν σε άδοξο τέλος. Μάθε εδώ όσα χρειάζεσαι για να μην τις καταστρέψεις από κοινά λάθη που όλοι μας κάνουμε λόγω αμάθειας.

Τις αντιλαμβάνεσαι ως σχέσεις για το πανεπιστήμιο

Το ότι ξεκινάς μια σχέση ως φοιτητής/-τρια δεν σημαίνει ότι πρέπει να την αντιλαμβάνεσαι ως κάτι που θα διαρκέσει αποκλειστικά όσο οι σπουδές σας, δίνοντας μια άτυπη ημερομηνία λήξης σε αυτήν. Η δέσμευση με έναν άλλον άνθρωπο μπορεί να τελειώσει σίγουρα ανά πάσα στιγμή, αλλά δεν είναι καθόλου ευγενικό για το άλλο άτομο να θεωρείς το μεταξύ σας ως κάτι αναμφίβολα παροδικό.

Δίνεις βάρος αποκλειστικά στις σπουδές σου

Τα μαθήματα της σχολής είναι σαφώς μεγάλης σημασίας, όταν όμως δίνεις βάρος αποκλειστικά σε αυτά, τότε σύντομα η σχέση σου καταρρέει.

Ζηλεύεις τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριες του/της συντρόφου σου

Τα φοιτητικά ζευγάρια κοινωνικοποιούνται σε μεγάλο βαθμό εντός του πανεπιστημίου και της συλλογικής ζωής γύρω από αυτό, γεγονός που τα φέρνει σε επαφή με εκατοντάδες ακόμη φοιτητές και φοιτήτριες σε καθημερινή βάση. Αν εσύ ζηλεύεις με την κάθε ευκαιρία τους συνομήλικους συμφοιτητές και συμφοιτήτριες που πλησιάζουν το ταίρι σου, τότε τα νέα δεν θα είναι καλά για τη σχέση σας. 

Όταν επιστρέφεις στην πόλη σου, κάνεις σαν να μην είσαι σε σχέση

Αυτό αφορά όσες και όσους σπουδάζουν εκτός της πόλης τους: αν λοιπόν κάθε φορά που επιστρέφεις στο σπίτι σου συμπεριφέρεσαι σαν να μην είσαι σε σχέση, ο χωρισμός σας θα έρθει πριν καν το καταλάβεις.

Δεν πας Erasmus για να μην χωρίσετε

Και προφανώς σου μένει απωθημένο και μετά χωρίζετε επειδή επιρρίπτεις ευθύνες στον/στην σύντροφό σου.

Ασχολείσαι μόνο με τη σχέση σου και δεν κοινωνικοποιείσαι όσο οι άνθρωποι της ηλικίας σου

Το να μπαίνεις σε μια νέα σχέση στα φοιτητικά σου χρόνια μπορεί να είναι μια εμπειρία που δεν είχες ξαναζήσει στο σχολείο, γεγονός που σε κάνει να επενδύεις τα πάντα σε αυτήν. Όταν όμως ξεχνάς να κοινωνικοποιείσαι και να κάνεις πράγματα που κάνουν τα άτομα της ηλικίας σου για χάρη της σχέσης, τότε όχι απλά κάνεις κακό σε εσένα, αλλά τελικά μένει και η σχέση σε ένα επίπεδο που δεν επιδέχεται βελτίωσης με το πέρασμα του χρόνου. Γι’ αυτό και τελειώνει τελικά νωρίτερα.