Η πίεση από τον συνδυασμό σχολής, δουλειάς και υποχρεώσεων μπορεί να περιοριστεί, αν ακολουθήσεις μερικά εύκολα βήματα στην καθημερινότητα!


Σχολή, δουλειά τα απογεύματα ή τα Σαββατοκύριακα, υποχρεώσεις και μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσεις μια υγιή κοινωνική ζωή. Η καθημερινότητα του σύγχρονου φοιτητή απέχει έτη φωτός από αυτή παλαιότερων γενεών και δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθεις ότι το άγχος σε κυριεύει. Συνέχισε να διαβάζεις για να αποκτήσεις τις καλύτερες συμβουλές, που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις το mental breakdown από το άγχος στο πανεπιστήμιο και όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές σου!

Πήγαινε συστηματικά στα μαθήματα

Το ξέρουμε ότι όταν δεν υπάρχουν απουσίες, το πάπλωμα το πρωί είναι πολύ δελεαστικό να σε πλακώσει. Θα δεις όμως ότι η συστηματική παρακολούθηση μαθημάτων είναι και το κλειδί για επιτυχημένες εξεταστικές και μικρότερο συνολικό κόπο.

Κράτα καλές σημειώσεις

Οι καλές σημειώσεις είναι ο καλύτερος βοηθός ώστε να ξέρεις σε ποια θέματα δίνουν βάση οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου. Είναι και αυτά που σίγουρα θα πέσουν στην εξεταστική, ενώ το να έχεις αναλυτικές σημειώσεις σε αυτά βοηθά σίγουρα και στις εργασίες σου.

Κάνε ένα πλάνο

Η οργάνωση του χρόνου σου ως προς το πότε θα διαβάσεις ή θα ασχοληθείς με μια εργασία είναι ένας  μοναδικός σύμμαχος στη σωστή διαχείριση του χρόνου σου. Βάλτο οπωσδήποτε στο πρόγραμμά σου.

Σταμάτα να διαβάζεις αργά τη νύχτα

Μπορεί να πιστεύεις ότι τότε αποδίδεις καλύτερα, η επιστήμη όμως έχει αποφανθεί εδώ και χρόνια ότι αυτός είναι ένας μύθος. Το διάβασμα αργά τη νύχτα δεν είναι καλή επιλογή, αφού το μυαλό σου εκείνη την ώρα είναι ήδη κουρασμένο και χρειάζεσαι πολύ περισσότερο χρόνο τελικά ώστε να κατανοήσεις και να αποστηθίσεις όσα πρέπει από την ύλη σου.

Κάνε διαλείμματα

Απόβαλε το ενοχικό σύνδρομο και κάνε διαλείμματα κατά τη διάρκεια της μελέτης σου όταν κρίνεις ότι τα χρειάζεσαι. Όταν δε νιώθεις ότι δεν μπορείς με τίποτα να συγκεντρωθείς, κλείσε τα βιβλία και κάνε κάτι που θα σε διασκεδάσει και θα σε χαλαρώσει. Κι αύριο μέρα είναι.

Φάε υγιεινά

Η διατροφή μας παίζει μεγάλο ρόλο στην ψυχική μας υγεία μεταξύ άλλων. Σε περιόδους πίεσης, αλλά και γενικά, επίλεξε τροφές που σου κάνουν καλό, με έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά και τις καλές πρωτεΐνες και θα δεις ότι κάνουν τη διαφορά.

Κάνε γυμναστική

Όπως και με τη διατροφή, η γυμναστική είναι ένα φυσικό αγχολυτικό που θα σε βοηθήσει να χαλαρώνεις σε στιγμές μεγάλης έντασης και πίεσης από την καθημερινότητα.

Κοιμήσου καλά

Θυμήσου ότι πρέπει καθημερινά να κοιμάσαι από 7 έως και 8 ώρες και σχετικά νωρίς το βράδυ, ώστε να ξεκουράζεσαι όσο πρέπει. Έτσι, όχι απλά θα αποδίδεις καλύτερα σε όσα κάνεις στην καθημερινότητά σου, αλλά θα αγχώνεσαι εγγυημένα λιγότερο.