Μετά από τόση ξεκούραση, έχεις σίγουρα ξεχάσει πώς γίνεται και η εξεταστική παραμονεύει!


Η επιστροφή στη ρουτίνα μελέτης σου μετά από το διάλειμμα των Χριστουγέννων μπορεί να είναι δύσκολη, είναι όμως απολύτως εφικτή και απαραίτητη – πόσο μάλλον με την εξεταστική να παραμονεύει –  με μερικές στρατηγικές κινήσει. Να πώς θα το κάνεις, για να κλείσει και αυτό το εξάμηνο με επιτυχίες!

Θέσε σαφείς στόχους

Ξεκίνα θέτοντας ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους για τη μελέτης σου. Χώρισε τις μεγαλύτερες εργασίες σε μικρότερες, διαχειρίσιμες σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το να έχεις ξεκάθαρους στόχους μπορεί να σε βοηθήσει να εστιάσεις και να μεγαλώσεις την πρόοδό σου.

Δημιούργησε ένα χρονοδιάγραμμα

Καθιέρωσε ένα σαφές πρόγραμμα μελέτης που λειτουργεί για εσένα. Ξεκίνα αρχικά με μικρότερες συνεδρίες μελέτης και αύξησε σταδιακά τη διάρκειά της. Όρισε συγκεκριμένες ώρες για το διάβασμα κάθε μέρα για να δημιουργήσεις μια ρουτίνα που αντέχεις.

Επανάληψη και ανακεφαλαίωση

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να κάνεις επανάληψη σε όσα καλύψατε πριν από το διάλειμμα των Χριστουγέννων. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να φρεσκάρεις τη μνήμη σου και να εξοικειωθείς εκ νέου με το υλικό. Φτιάξε περιλήψεις ή χρησιμοποίησε μικρές σημειώσεις για να βοηθήσεις το μυαλό σου στην ανάκληση σημαντικών πληροφοριών.

Μείνε οργανωμένος/-η

Οργάνωσε τον χώρο και τα υλικά της μελέτης σου. Το να έχεις ένα περιβάλλον χωρίς ακαταστασία και όλους τους απαραίτητους πόρους στη διάθεσή σου μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα και να μειώσει τους περισπασμούς.

Κάνε διαλείμματα

Μην καταπιέζεις τον εαυτό σου βουτώντας κατευθείαν σε μεγάλες συνεδρίες διαβάσματος. Κάνε τακτικά διαλείμματα για επαναφόρτιση, αλλά και διασκέδαση.

Δώστε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα

Διατήρησε μια ισορροπία μεταξύ της μελέτης και της αυτοφροντίδας. Κοιμήσου αρκετά, φάε υγιεινά, κάνε γυμναστική και αφιέρωσε χρόνο για να χαλαρώσεις. Το υγιές μυαλό και σώμα είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική μελέτη.