Ο οδηγός του ντροπαλού πρωτοετή για να ξεπεράσεις όλα σου τα κολλήματα και να γνωρίσεις ενδιαφέροντες ανθρώπους


Το πρώτο έτος του Πανεπιστημίου είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά βιώματα της ζωής μας, όπου γνωρίζουμε νέους ανθρώπους, διευρύνονται οι ορίζοντές μας και εισαγόμαστε πραγματικά στον κόσμο των ενηλίκων. Πολλές φορές όμως η μετάβαση αυτή στον ακαδημαϊκό χώρο συνοδεύεται από μερικές δυσκολίες, όπως αυτή του να κάνεις το πρώτο βήμα για να γνωρίσεις τους συμφοιτητές σου και μελλοντικούς σου φίλους και συνοδοιπόρους στη ζωή. Αν λοιπόν κι εσύ δυσκολεύεσαι σε αυτό, συνέχισε να διαβάζεις τα 7 χρήσιμα tips για να κάνεις πιο εύκολα φίλους στο Πανεπιστήμιο.

Ξεκίνα μια συζήτηση με ένα νέο πρόσωπο κάθε μέρα

Ακούγεται δύσκολο, θα εντυπωσιαστείς όμως από το πόσους διαφορετικούς ανθρώπους θα βλέπεις κάθε μέρα στη σχολή. Από το κυλικείο του Πανεπιστημίου, μέχρι τα εργαστήρια και τη βιβλιοθήκη, προσπάθησε καθημερινά να ανοίγεις μια συζήτηση μια ένα τουλάχιστον νέο πρόσωπο. Σταδιακά θα αποκτήσετε παραπάνω επαφή με ένα μέρος τουλάχιστον αυτών των ανθρώπων, οπότε τα πρώτα κανονίσματα για καφέ και διάβασμα δεν θα αργήσουν.

Διάβασε για τη σχολή μέσα στη σχολή

Το να χρησιμοποιείς του χώρους του Πανεπιστημίου για διάβασμα, αντί να κλειδώνεσαι με τις ώρες στο σπίτι σου, όχι απλά θα κάνει το διάβασμα να βγαίνει πιο ανώδυνα, αλλά θα αποτελέσει και καλή αφορμή για να πιάσεις κουβέντα με κόσμο που σε ενδιαφέρει και κάνει το ίδιο.

Μπες σε μια ομάδα της σχολής

Από την ομάδα κινηματογράφου και την χορωδία, μέχρι τα πολιτικά στέκια της σχολής, κάθε Πανεπιστήμιο έχει δεκάδες επιλογές συλλογικοτήτων που αποτελούν μια εξαιρετική αφορμή για να γνωρίσεις νέους και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Φρόντισε όμως η συλλογικότητα που θα διαλέξεις να είναι όντως κάτι που σε ενδιαφέρει. Αλλιώς το μόνο που θα σου προκαλέσει είναι καταπίεση, ενώ ο στόχος σου μπορεί και να μην επιτευχθεί.

Γίνε εθελοντής

Το Πανεπιστήμιο είναι ο κατάλληλος χώρος για να συντονιστείς με κόσμο και να προσφέρετε εθελοντικά τη βοήθειά σας σε σκοπούς που σε απασχολούν. Πάρε το θάρρος και ρίξε την πρόταση κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος και να είσαι σίγουρος πως θα σε ακολουθήσου πολλά ενδιαφέροντα άτομα με κοινό όραμα. Από τις κοινωνικές κουζίνες, μέχρι τις δομές προσφύγων και αστέγων, μπορείτε να βοηθήσετε δεκάδες κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη, ερχόμενοι ταυτόχρονα κοντά.

Παρακολούθησε τα δρώμενα του Πανεπιστημίου

Θα δεις από νωρίς κιόλας ότι το campus του Πανεπιστημίου δεν είναι μόνο για μαθήματα και εξεταστικές, αλλά είναι και ο καλύτερος χώρος διεξαγωγής δεκάδων event σε εβδομαδιαία βάση. Από συναυλίες και πάρτι τα Σαββατοκύριακα, μέχρι παρουσιάσεις βιβλίων και μπαζάρ, φρόντισε να παρακολουθείς τα δρώμενα της σχολής σου, όπου μπορείς να γνωρίσεις ένα σωρό ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν.

Πήγαινε στα μαθήματά σου

Φαντάζει αυτονόητο, αλλά δεν είναι για πολλούς λόγω της μη υποχρεωτικής παρακολούθησής τους. Τα μαθήματα στα αμφιθέατρα της σχολής είναι ο σημαντικότερος χώρος όπου μπορείς να γνωριστείς με κόσμο που θα ήθελες να κάνεις παρέα. Βάλε λοιπόν ξυπνητήρι και γνώρισε τους νέους σου φίλους στα διαλείμματα των κοινών σας μαθημάτων.

Αν ζεις στην εστία του Πανεπιστημίου, εκμεταλλεύσου το!

Αν δυσκολεύεσαι να γνωρίζεις νέο κόσμο, αλλά μένεις ταυτόχρονα και στην εστία του Πανεπιστημίου, τότε τα νέα για εσένα είναι πολύ καλά, αφού με το που μετακομίσεις σε αυτήν θα ενταχθείς σε έναν κόσμο όπου θα έχεις την ευκαιρία να συναναστρέφεσαι καθημερινά δεκάδες ανθρώπους στους κοινόχρηστους χώρους. Από την κουζίνα μέχρι τον προαύλιο χώρο, πάρε την πρωτοβουλία και μίλα σε όσους σου φαίνονται ενδιαφέροντα άτομα και όλα θα πάνε καλά!