Είσαι σίγουρος πως χρειάζεσαι καινούρια κασετίνα για το Πανεπιστήμιο;


Οι πρώτες μέρες τη πρώτης σου ακαδημαϊκής χρονιάς σε βρίσκουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένο και με διάθεση για shopping των απαραιτήτων προτού περάσεις το κατώφλι της σχολής σου. Τα απαραίτητα όμως από το σχολείο στο Πανεπιστήμιο θα δεις ότι διαφέρουν σε τεράστιο βαθμό, οπότε διάβασε αυτή τη λίστα για να αποφύγεις τα περιττά έξοδα.

Γραφική Ύλη

Η μόνη περίπτωση που δικαιολογείται το να αγοράσεις την ποσότητα γραφικής ύλης που αγόραζες τα προηγούμενα χρόνια του σχολείου είναι αν έχεις περάσει σε σχολές όπως η Αρχιτεκτονική ή η Καλών Τεχνών. Το να αγοράσεις 25 καινούρια στυλό, νέα κασετίνα και 70 τετράδια έχοντας περάσει Πάντειο, όπου θα κρατάς σημειώσεις όταν το θυμηθείς και θα δουλεύεις 100% στο laptop σου είναι λίγο περιττό, δεν νομίζεις;

Εκτυπωτής

Σε περίπτωση που δεν έχεις εκτυπωτή και σκέφτεσαι να αγοράσεις, σκέψου το καλά. Κατά πάσα πιθανότητα είναι ελάχιστες οι φορές που θα χρειαστεί όντως να εκτυπώσεις έγγραφα και σημειώσεις, ενώ ακόμα κι όταν θα το κάνεις αυτό, στην πραγματικότητα κοστίζει πολύ πιο φτηνά να εκτυπώσεις σε ένα αντίστοιχο κατάστημα κοντά στη σχολή σου, αφού η κάθε σελίδα κοστολογείται το πολύ 4 λεπτά.

Περίτεχνα μαγειρικά σκεύη

Καταλαβαίνουμε την ανάγκη σου να εκφραστείς στην κουζίνα, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Όσο ζεστά κι αν έχεις πάρει το project μαγείρεμα, τα πρώτα τουλάχιστον εξάμηνα της σχολής θα είναι λίγες οι φορές που θα ασχοληθείς με το άθλημα, οπότε αυτός ο ατμομάγειρας μπορεί να περιμένει μέχρι το πιο ώριμο 4ο εξάμηνο που θα έχεις βαρεθεί να πίνεις κάθε μέρα μπύρες και να παραγγέλνεις απ’ έξω.

Πολλά φυτά για το νέο σπίτι

Καταλαβαίνουμε απόλυτα την ανάγκη για πράσινο στο χώρο σου, ιδιαίτερα αν έχεις βρεθεί ξαφνικά στην Αθήνα έχοντας μεγαλώσει σε ένα καταπράσινο χωριό, όμως είναι πραγματικά κρίμα να γεμίσεις τον χώρο σου με γλάστρες τις οποίες δεν θα φροντίζεις ή θα ξεχνάς εντελώς. Επένδυσε καλύτερα σε λίγα μόνο παχύφυτα ή κακτάκια που απαιτούν λίγη φροντίδα και ακόμη λιγότερο νερό.

Υπερβολικά πολλά έξτρα βιβλία για την σχολή

Το πρώτο διάστημα θα δεις ότι οι καθηγητές της σχολής σου θα σου προτείνουν καθημερινά 5-6 βιβλία τουλάχιστον πάνω στο αντικείμενο σπουδών σου και το μάθημά τους. Δεν χρειάζεται όμως να πέσεις στην παγίδα του να τα αγοράσεις όλα, γιατί, αφενός δεν θα προλάβεις καν να τα διαβάσεις, αφετέρου θα συνειδητοποιήσεις ότι λίγα από αυτά σε ενδιαφέρουν πραγματικά. Αντί να δώσεις μια περιουσία, δανείσου όποιο από αυτά μπορείς από τη βιβλιοθήκη ή άλλους συμφοιτητές σου, και μόνο όταν βεβαιωθείς ότι σε ενδιαφέρει κάτι πραγματικά επένδυσε σε αυτό.