Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν γιατί «παίζουν» οι άντρες εν ώρα εργασίας.


Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν γιατί «παίζουν» οι άντρες εν ώρα εργασίας.

Με τον Δημήτρη από τη δουλειά συνεργάζεστε υπέροχα – όχι, μόνο κάνει τη δουλειά που του ζητάς σε χρόνο αστραπή αλλά γιατί στα ενδιάμεσα των συνεννοήσεων διαλείμματα, νιώθεις ότι το έντονο βλέμμα του πάνω σου. Αν η καλύτερη στιγμή της ημέρας σου στη δουλειά είναι η στιγμή που πηγαίνεις από το γραφείο ή η στιγμή που τον πετυχαίνεις στο κυλικείο την ώρα που έχεις κατέβει να πάρεις τον καφέ σου γιατί αδημονείς για το πείραγμα και τα κομπλιμέντα του, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Κι αυτό γιατί ενδέχεται τα κίνητρα της ενασχόλησής του μαζί σου να μην είναι τόσο «αθώα» όσο φαίνονται.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Surrey, οι περισσότεροι άντρες που φλερτάρουν στον χώρο εργασίας τους το κάνουν από ανία και όχι από πραγματικό ερωτικό ενδιαφέρον για τους αποδέκτες των κολακευτικών σχολίων τους.

Οι ερευνητές ζήτησαν από άτομα ηλικίας 21-68 ετών να τους απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις συνήθεις συμπεριφορές εν ώρα εργασίας, την απόδοση και την επαγγελματική ικανοποίησή τους. Οι άντρες συμμετέχοντες ομολόγησαν πως, όταν ρίχνουν γλυκά βλέμματα σε μια συνάδελφό τους, το κάνουν για να περάσει η ώρα, να ξεπεράσουν τη βαρεμάρα που τους προκαλεί η καθημερινή ρουτίνα τους, ή απλά για να πάρουν στιγμιαία ευχαρίστηση γιατί δε τους αρέσει η δουλειά τους.

Ο επικεφαλής της έρευνας Chadi Moussa εξηγεί γιατί οι άντρες καταφεύγουν στο φλέρτ προκειμένου να καλύψουν τα κενά που τους δημιουργεί η καριέρα τους «το φλερτ αποτελεί τον πιο εύκολο και άμεσο τρόπο να ανέβει η διάθεσή και η αυτοπεποίθησή μας. Έτσι αντισταθμίζουμε την δυσφορία που μας προκαλεί η επαγγελματική ρουτίνα μας».

Πάντως, αντίθετα με το ισχυρό φύλο, οι γυναίκες φλερτάρουν με τους συναδέλφους τους κυρίως όταν είναι ικανοποιημένες από τις επαγγελματικές επιδόσεις τους.

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/sxeseis/19826-aftos-einai-o-logos-pou-o-goiteftikos-synadelfos-sou-se-flertarei