Μη τη βλέπεις σαν αγγαρεία! Οι ψυχολόγοι τη βρίσκουν θεραπευτική.


Μη τη βλέπεις σαν αγγαρεία! Οι ψυχολόγοι τη βρίσκουν θεραπευτική.

Κάθε φορά που νιώθεις το στρες να σε κατακλύζει είναι λογικό να ψάχνεις καταφύγιο στο περπάτημα, μια αχνιστή κούπα βαλεριάνα ή την κουβέντα με την κολλητή σου. Όλα αυτά μέχρι σήμερα μιας και οι ειδικοί βρήκαν μια εξίσου αποτελεσματική και πιο καθημερινή συνήθεια που θα σου πάρει το άγχος μακριά και θα το πάει σε πέρα μέρη. Ποια είναι αυτή; Το… σιδέρωμα!

Εσύ μπορεί μεν να το αποφεύγεις γιατί το βλέπεις σαν αγγαρεία, ωστόσο Αμερικάνοι ειδικοί οι οποία σε νέα μελέτη τους παρατήρησαν ότι οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που κάνουμε όσο σιδερώνουμε μας χαλαρώνουν καθώς θέτουν τον εγκέφαλό μας στον «αυτόματο» πιλότο και μπλοκάρουν τις αγχωτικές σκέψεις. Μάλιστα, πέρα από τα παραπάνω, το σίδερο μας βοηθά να βάλουμε και σε τάξη τις σκέψεις μας.

Οι παραπάνω ειδικοί δε προτείνουν και την ακόλουθη άσκηση προκειμένου να αδράξεις στο έπακρο τα οφέλη του σιδερώματος: να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι τα προβλήματα που σε απασχολούν τη ώρα που περνάς το σίδερο πάνω από τα τσαλακωμένα ρούχα σου και να οραματίζεσαι ότι θα τα εξαφανίσεις ακριβώς όπως τις ζάρες τους. Με αυτόν τον τρόπο, τονίζουν, θα ενεργοποιήσεις τη φαντασία σου η οποία –σίγουρα– θα σου βρει τη λύση!

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/19824-ki-omos-afti-i-douleia-tou-spitioy-se-voitha-na-kseperaseis-to-stres