Κάνε τσεκ αυτή τη λίστα για να μειώσεις τις πιθανότητες η πρώτη σου απόπειρα να είναι αποτυχημένη.


Ο καιρός σιγά σιγά ανοίγει και εσύ επιτέλους, το έχεις πάρει απόφαση να ξεκινήσεις τρέξιμο. Αρχικά, θα θέλαμε να σου δώσουμε τα συγχαρητήρια μας και να σου πούμε ότι στο χέρι σου είναι να πάνε όλα καλά. Μετά, θα σου προτείνουμε να πάρεις ή να φροντίσεις να έχεις μαζί σου τα παρακάτω. Αν το κάνεις, θα περάσεις την πρώτη σου κούρσα (και τη δεύτερη και την τρίτη κλπ) πολύ πιο ευχάριστα.

Καλά αθλητικά παπούτσια

"Έλα μωρέ, έχω εκείνα τα παπούτσια από πρόπερσι. Θα τη βγάλουν". Όχι! Μην το κάνεις. Αρχικά γιατί τα παλιά σου παπούτσια μπορεί να είναι φθαρμένα και επίσης γιατί ένα νέο παπούτσι, μπορεί να σε βοηθήσει να δεσμευτείς περισσότερο στο στόχο σου. Υπάρχουν πολύ οικονομικές και λιγότερο οικονομικές επιλογές εκεί έξω. Σιγουρέψου ότι θα αγοράσεις ή θα βάλεις ένα παπούτσι που είναι βολικό και σε καμία περίπτωση δεν σε πιέσει και δε σε δυσκολεύει.

Άνετη φόρμα

Θες άνεση, όχι να ασφυκτιάς μέσα στα αθλητικά σου ρούχα. Φρόντισε να επιλέξεις μια φόρμα μέσα στην οποία αισθάνεσαι ασφάλεια. Να είναι σφιχτή στη μέση σου και φαρδιά πιο κάτω. 

Ακουστικά με bluetooth

Η μουσική θα σε βοηθήσει να κρατήσεις ρυθμό και να μην κοιτάς το ρολόι κάθε τρεις και λίγο. Όμως, φρόντισε να ακούς μουσική ασύρματα. Το καλώδιο των handsfree ή του ipod μπορεί να σου σπάσει τα νεύρα γιατί μη ξεχνάς ότι κινείσαι και μαζί σου κινούνται και όλα όσα έχεις πάνω σου. 

Fitness app

Ένας καλός τρόπος να ξεκινήσεις με... φόρα, το πρώτο σου τρέξιμο, είναι να κατεβάσεις στο κινητό σου ένα app το οποίο θα καταγράψει πόσο έτρεξες, για πόση ώρα κλπ. Θα έχεις μια συγκεκριμένη εικόνα και θα θες αυτόματα να πας και άλλη φορά, για να συγκρίνεις τις επιδόσεις σου. 

Θήκη κινητού για μπράτσο

Ιδανικά δε θα έπρεπε να έχεις κινητό μαζί σου, αλλά επειδή μπορεί να τρέχεις και μόνη σου σε ένα πάρκο, οκ λογικό είναι να μη θες να το αποχωριστείς. Πάρε όμως μια θήκη μπράτσου, για να μην το έχεις στο νου σου. Αν το βάλεις στην τσέπη μπορεί να σου φύγει. 

+Όρεξη!

Απαραίτητο... Ξεκίνα με όρεξη και θα δεις ότι σε λίγο καιρό δε θα πιστεύεις την αντοχή σου και τη φυσική σου κατάσταση!

 

Πηγή: Allyou.gr/Μαριέτα Χριστοπούλου