Αφού μελέτησες, βαλ' το στα πόδια! Υπάρχει λόγος σοβαρός.


Ως γνωστόν, το τρέξιμο κάνει καλό στην καρδιά και βοηθάει να διατηρήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος. Όμως, αν δε σου φτάνουν αυτά για να μπεις σε πρόγραμμα, σου έχουμε ακόμα ένα θετικό, το οποίο συνδέεται άμεσα και με τη φοιτητική σου ζωή.

Σε μια νέα έρευνα, 60 άτομα ηλικίας 16-29 ετών, πήγαν για τρέξιμο μετά από μάθημα. Μετά κλήθηκαν να κάνουν ένα τεστ πάνω σε αυτά που είχαν μάθει πριν την άσκηση. Αυτό που παρατηρήθηκε ήταν ότι απέδωσαν καλύτερα από εκείνους που πήγαν απλά μια βόλτα ή έπαιξαν παιχνίδια μετά το μάθημα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να προέκυψαν από τη φυσική ένταση που προκαλείται στο σώμα, στο τρέξιμο. Η "αγχώδης" κατάσταση του τρεξίματος μπορεί να οδηγεί στην έκκριση της κορτιζόλης, που βοηθά στη μνήμη. Όταν αθλούμαστε έντονα, το σώμα παράγει περισσότερη κορτιζόλη για να ισορροπήσει. 

Πέρα από την κορτιζόλη, όμως, επισημαίνουν ότι γενικά η έντονη άσκηση μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει στην παραγωγή νέων εγκεφαλικών κυττάρων. "Αν γυμνάζεσαι και ιδρώνεις - για 30 με 40 λεπτά - νέα κύτταρα γεννιούνται" αναφέρει στο NY Mag ο πρόεδρος της American Academy of Clinical Neuropsychology, Karen Postal. 

Τώρα ξέρεις τι να κάνεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες να περάσεις το μάθημα!