Τι φταίει και δεν το βάζεις στα πόδια;


Όλα καλά, όλα ωραία. Είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου ότι το 2017 θα ξεκινήσεις τακτικό τρέξιμο, αλλά ήδη είμαστε στα μέσα του μήνα και εσύ αρχίζεις να "πέφτεις" σε απόδοση. Σα να σε τραβάει ο καναπές με μαγνήτη, δυσκολεύεσαι να σηκωθείς και να ανοίξεις το βήμα σου. 

Τι μπορεί να φταίει; Εμείς θα σου πούμε!
 

1. Δεν τρως πρωινό

Αν θέλεις να μείνεις σταθερός στην προπόνηση σου, οφείλεις να τρως ένα καλό πρωινό. Ερευνητές έχουν διαπιστώσει στο παρελθόν, ότι οι υπέρβαροι άνθρωποι που έτρωγαν πρωινό ήταν πιο πιθανό να γυμναστούν και να κάψουν 200 θερμίδες το πρωί, συγκριτικά με όσους δεν έπαιρναν πρωινό. 

2. Περνάς πολλές ώρες στα social media

Κι όμως, το Twitter και το Facebook μπορεί να σε κρατάνε στον καναπέ. Έρευνα που έγινε το 2012, είχε διαπιστώσει ότι όσο πιο πολύ περνάει κανείς χρόνο στα social media τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να γυμναστεί και να πάρει μέρος σε ομαδικά σπορ.


3. Δεν κοιμάσαι σωστά

Αν ξενυχτάς για να βλέπεις τηλεόραση ή ταινίες, τότε είναι πολύ πιθανό το πρωί να ξυπνάς κουρασμένος και άρα να μην έχεις ενέργεια για τρέξιμο. 
 

4. Το παρακάνεις με την κοινωνικότητα

Ναι, σε έχουν καλέσει σε 10 πάρτι αλλά πρέπει κάπου να βάλεις όρια και προτεραιότητες. Αν δεν το κάνεις, τότε το ξέρεις πολύ καλά ότι θα ξενυχτάς και θα ξυπνάς με hangover, πράγμα το οποίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον καναπέ και όχι σε κάποιο διάδρομο γυμναστηρίου.