Πού ανήλθαν οι πωλήσεις του τίτλου για ολόκληρο το 2023;


Εξαιρετικά ευχάριστα είναι τα νέα για τους λάτρεις του σύμπαντος του Harry Potter, μιας που η τεράστια επιτυχία του videogame Hogwarts Legacy κάνει τη Warner Bros. Interactive Entertainment να επεκτείνει για τα καλά τα projects της γύρω από αυτό. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της εταιρίας David Haddad, μιλώντας στο Variety ανακοίνωσε ότι το open-world RPG του Harry Potter πούλησε το 2023 περισσότερα από 22 εκατομμύρια αντίτυπα, γεγονός που το κατέστησε ως το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις για τη χρονιά σε όλη την gaming βιομηχανία. Έτσι, σύντομα θα δούμε όχι μόνο το παιχνίδι Quidditch Champions, αλλά και μια σειρά άλλων παιχνιδιών από το αγαπημένο μυθοπλαστικό σύμπαν.

Το ύφος και το περιεχόμενο των εν λόγω παιχνιδιών δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, ωστόσο γνωρίζουμε ότι αυτά «θα δώσουν την ευκαιρία στους fans να γίνουν μέρος του κόσμου, των ιστοριών και των χαρακτήρων με πολύ πιο ουσιαστικούς τρόπους».

Ως προς το Harry Potter: Quidditch Champions, αυτό βρίσκεται στο beta διάστημά του και θα μεταφέρει για πρώτη φορά σε standalone παιχνίδι το λατρεμένο φανταστικό άθλημα από τα βιβλία της J.K. Rowling. Για την ώρα δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας, γνωρίζουμε όμως ότι αυτό θα γίνει διαθέσιμο σε PC και τις κλασικές κονσόλες.

Το Hogwarts Legacy κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο για PC, PlayStation 5 και Xbox Series X|S, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε και για τα Xbox One και PlayStation 4. Η έκδοση του Nintendo Switch ήρθε στις 14 Νοεμβρίου του 2023.