Τον ξέρουμε λίγο καλύτερα τώρα...


Έχει πάει πολύ καλά το 2018 για τον Kendrick Lamar. Ως τώρα τουλάχιστον. Με το εκπληκτικό άλμπουμ του DAMN. κατάφερε όχι μόνο να παραμείνει no.1 στα charts για πολύ καιρό (ή και να μπει στην λίστα του Rolling Stone ως το Άλμπουμ της Χρονιάς), αλλά ήταν ο λόγος που κέρδισε το αναγνωρισμένο βραβείο Pulitzer!Ο Kung Fu Kenny είναι ατρόμητος.

Τώρα λοιπόν, μπορεί να σημειώσει ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα για την καριέρα του, μιας και είναι στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του Vanity Fair.

https://www.instagram.com/p/BkkPUNkl5ok/?taken-by=vanityfair

Οι σημαντικές εκδόσεις έχουν αναδείξει πολλούς καλλιτέχνες –όχι πως χρειάζεται το Vanity Fair για να τον αναδείξει-, αλλά το γεγονός ότι ένας μαύρος ράπερ από το Compton είναι στο εξώφυλλό του, λέει πολλά, κοινωνιολογικά.

Δεν θα σταθώ εκεί όμως, αλλά στο γεγονός ότι «ξεφυλλίζοντας» διαδικτυακά λίγο την συνέντευξή του για το γνωστό περιοδικό, μάθαμε 6 νέα πράγματα για τον τρομερό αυτό καλλιτέχνη.

Το όνομά του

Το όνομα του Kendrick Lamar έχει προκύψει από τον lead singer των The Temptations, Eddie Kendrick. Aπ’ ότι φαίνεται ο καλλιτέχνης έχει δύο επίθετα για όνομα….

Τα πρώτα ξεκινήματά του

Όταν ήταν στην 3η δημοτικού, ο Kendrick εντυπωσίασε τον δάσκαλό του, όταν χρησιμοποίησε σωστά την λέξη «θρασύτητα», η οποία είναι σίγουρα μια δύσκολη λέξη για ένα τόσο μικρό παιδί. Ο πατέρας του, μετά απ’ αυτό τον προκάλεσε να εξελίξει το λεξιλόγιό του κι άλλο.

Η κρίσιμη N-Word

Ο Kendrick έχει σταματήσει ολόκληρο show όταν μια λευκή γυναίκα που προσκάλεσε στην σκηνή, τραγούδησε μαζί του και χρησιμοποίησε το N-Word. Όταν ρωτήθηκε γι’ αυτό και για το γεγονός ότι πολλοί λευκοί άνθρωποι «επιτρέπεται» να λένε αυτή την λέξη, ο K.Dot είπε: «Υπάρχω σε αυτή τον κόσμο εδώ και 30 χρόνια και υπάρχουν τόσα πράγματα που ένας Καυκάσιος μου έχει πει ότι δεν μπορώ να κάνω. […]. Οπότε αν αυτή είναι η λέξη μου, άσε να είναι δική μου. Σε παρακαλώ, επίτρεψέ μου να είναι δική μου αυτή η λέξη.»

Ο Eminem και η επιρροή στον Κendrick  

O K. Dot δίνει credits στον Eminem για την βοήθειά του στην τέχνη του “rapping”. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Το The Marshall Mathers LP μου άλλαξε την ζωή».

Του αρέσει η μοναξιά

Όπως με τις περισσότερες ιδιοφυίες, έτσι και στον Kendrick Lamar του αρέσει να είναι μόνος. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως «εσωστρεφή». «Το χρειάζομαι. Είναι αυτή η διττότητα. Μπορώ να πάω από το να είμαι μπροστά σε ένα κοινό 100.000 ανθρώπων και να εκφράζομαι απόλυτα, και μετά, να είμαι μόνος και να συγκεντρώνω τις σκέψεις μου από την αρχή».

Δεν του αρέσει να μιλάει για πολιτική

Αν και μέσα από τους στίχους του, «ξεσηκώνει» πολλά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, δεν του αρέσει να μιλάει καθόλου για τα πολιτικά, γιατί απογοητεύεται εύκολα. Αλλά αν το έκανε, θα ήθελε να κάνει μια εγκάρδια και «πραγματική» κουβέντα με τον Kanye West, ειδικά με τις νέες του απόψεις για την σκλαβιά και την ξαφνική του υποστήριξη προς τον Πρόεδρο της Αμερικής, Donald Trump.

Κεντρική φωτό: Instagram @vanityfair