H ανακοίνωση που έφερε τα πάνω κάτω!


Μετά από σχεδόν τρία χρόνια ακατάπαυστων φημών, ατελείωτων συζητήσεων και σκληρών διαπραγματεύσεων, το καστ της επερχόμενης ταινίας «The Fantastic Four» του Marvel Cinematic Universe έγινε επιτέλους γνωστό! Η Marvel ετοιμάζεται να (επανα)φέρει στη μεγάλη οθόνη την αγαπημένη υπερηρωική οικογένεια, κάτω από το σκηνοθετικό βλέμμα του Matt Shakman -και η αναζήτηση για το ιδανικό ρόστερ έφτασε επιτέλους στο τέλος της.

Η ανακοίνωση της Marvel έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, και συνοδεύτηκε από μία πανέμορφη εικονογράφηση με την υπογραφή του Wesley Burt. Από την εικόνα, οι fans είχαν την ευκαιρία να «ψαρέψουν» πολλές, μέχρι πρότινος άγνωστες, πληροφορίες για την ταινία, σε ένα απολαυστικά old-school κυνήγι θησαυρού που κράτησε το διαδίκτυο σε εγρήγορση. Παρακάτω λοιπόν, σας παρουσιάζουμε όλες τις πληροφορίες που έχουν καταφέρει να εντοπίσουν οι απανταχού fans μέχρι τώρα.

Το Καστ

Φυσικά, το σημαντικότερο κομμάτι της ανακοίνωσης ήταν το καστ, με τη Marvel να καταλήγει επιτέλους (μετά από τρία χρόνια εντατικών διαπραγματεύσεων) στους τέσσερις πρωταγωνιστές της ταινίας. Το ρόλο του Reed Richards, του ιδιοφυούς μα κάπως αντικοινωνικού επιστήμονα που έχει τη δυνατότητα να τεντώνεται σαν λάστιχο, θα αναλάβει ο πάντοτε απολαυστικός Pedro Pascal! Το ρόλο της Susan Storm, της γυναίκας του Reed, θα αναλάβει η ταλαντούχα Vanessa Kirby, ενώ τον θερμοκέφαλο αδελφό της, Johnny, θα ενσαρκώσει ο γοητευτικός Joseph Quinn του Stranger Things. Τέλος, ο χαρισματικός και σκληροτράχηλος Ebon Moss-Bachrach (που έκανε εντύπωση με τις ερμηνείες του στα Andor και The Bear) θα ενσαρκώσει τον Ben Grimm, τον δύστροπο μα καλόκαρδο αστροναύτη που μετατρέπεται σε τεράστιο πέτρινο τέρας.

Η Περίοδος

Τόσο το artstyle της εικονογράφησης, όσο και οι εμφανίσεις των πρωταγωνιστών επιβεβαιώνουν πως η ταινία πρόκειται να λάβει χώρα στα sixties, την εποχή, δηλαδή, που δημιουργήθηκαν οι Fantastic Four από το πενάκι του Stan Lee και του Jack Kirby. Η επιλογή αυτή αναμένεται να δώσει μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στην ταινία, απομακρύνοντάς την από την συνηθισμένη μαρβελική μανιέρα και προσδίδοντας στην ιστορία μία πιο αυθεντική χροιά. Συγκεκριμένα, αν κρίνουμε από το τεύχος το περιοδικού «Life» που φαίνεται να διαβάζει ο Ben Grimm στην εικόνα, η ταινία πρόκειται να λάβει χώρα το 1963.

Οι Στολές

Ίσως το αγαπημένο μας στοιχείο της ανακοίνωσης είναι οι στολές των Φανταστικών, οι οποίες δείχνουν εμπνευσμένες από τις παραδοσιακές εμφανίσεις τους! Τόσο ο Reed Richards όσο και η Sue Storm φαίνονται στην εικόνα με τις υπερηρωικές στολές τους, οι οποίες είναι γαλάζιες με άσπρες λεπτομέρειες, ακριβώς όπως ήταν και στο πρώτο τεύχος των «Φανταστικών» το 1961! Σε συνδυασμό με μερικές space-age πινελιές, το αποτέλεσμα δείχνει απολαυστικά ρετρό, και δε βλέπουμε την ώρα να το δούμε σε δράση.

H.E.R.B.I.E.

Ένα από τα πιο χαριτωμένα στοιχεία των old school Φανταστικών είναι το 5ο μέλος της ομάδας τους: ο αξιαγάπητος H.E.R.B.I.E! Το μικροσκοπικό ρομπότ-μπάτλερ που βοηθάει τους ήρωές μας στις περιπέτειές τους δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα στη μεγάλη οθόνη, οπότε η συμμετοχή του στο επερχόμενο reboot αναμένεται να κάνει αίσθηση.

Τα Vibes

Και τέλος, το πιο σημαντικό στοιχείο της ανακοίνωσης είναι τα γενικότερα vibes της εικονογράφησης, τα οποία φαίνονται να είναι ανάλαφρα, οικογενειακά και πρόσχαρα, μένοντας κοντά στο κλασικό πνεύμα των Φανταστικών. Η «πρώτη οικογένεια» της Marvel άφησε ιστορία με τις εύθυμες και πολύχρωμες περιπέτειές της και, κρίνοντας από την εικόνα, η Marvel δείχνει να κινείται προς εκείνη την κατεύθυνση. Ίδωμεν!