Και έρχεται αυτόν τον Αύγουστο στις οθόνες μας.


Ένα νέο docuseries πρόκειται να κυκλοφορήσει από το Netflix τις επόμενες ημέρες και αυτό τιμά για τα καλά τις γυναίκες που διαμόρφωσαν την κουλτούρα του hip-hop. Το Ladies First: A Story of Women in Hip-Hop, όπως ονομάζεται, αναμένεται να αφηγηθεί την ιστορία του genre μέσα από μια διαφορετική οπτική από αυτήν που έχουμε συνηθίσει, αυτή των αμέτρητων γυναικών που συνέβαλαν με τη μουσική και τη δουλειά τους στην εδραίωσή του.

Το ντοκιμαντέρ θα εξηγήσει το πώς οι μαύρες γυναίκες έφτασαν σε σημείο να κατακτήσουν και να κυριαρχήσουν τα charts, ούσες η απόλυτη έμπνευση για το hip-hop, αλλά και πρωτοπόρες ως προς την εξέλιξή του ως ένα από τα σημαντικότερα μουσικά είδη παγκοσμίως. Στη σειρά εμφανίζονται πολλές σημαντικές rappers για συνεντεύξεις, όπως οι Roxanne Shante, MC Lyte, Queen Latifah, Rah Digga, Tierra Whack, Saweetie και πολλές ακόμη. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 9 Αυγούστου.

50 χρόνια μετά τη γέννηση του είδους, το Ladies First: A Story of Women in Hip-Hop δίνει για πρώτη φορά context στην ιστορία μιας μουσικής που άλλαξε τον κόσμο, βάζοντας στην εξίσωση το κοινωνικό, το φυλετικό και το πολιτικό τοπίο της εποχής, για πρώτη φορά μέσα από τη γυναικεία ματιά.

Το Netflix έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και στο παρελθόν ως προς την ιστορία του hip-hop. Το 2016, η πλατφόρμα ξεκίνησε τη σειρά Hip-Hop Evolution, η οποία και κατέγραψε την εξέλιξη του είδους από τα 1970s μέχρι και τα 2000s. https://youtu.be/QMcnPdp54aE