«Ο Chris [Nolan] μου έστειλε δύο φωτογραφίες του David Bowie», δήλωσε ο Cillian Murphy μιλώντας για τη σύλληψη του στυλ του χαρακτήρα.


Από τη Thin White Duke περίοδο του David Bowie φαίνεται πως εμπνεύστηκε το στυλ του Oppenheimer ο Christopher Nolan, ο οποίος και σκηνοθέτησε τη βιογραφική ταινία για τον «πατέρα της ατομικής βόμβας». Την αποκάλυψη έκανε ο Cillian Murphy, που ερμηνεύει στην ταινία τον J. Robert Oppenheimer.

«Δουλέψαμε πολύ κοντά με τον σχεδιαστή κοστουμιών ώστε να σχεδιάσουμε τα ρούχα», δήλωσε ο Murphy στο MTV Movies. «Και πιο συγκεκριμένα, ήθελα να αποκτήσω τη σιλουέτα του. Ήταν πολύ εύθραυστος, πολύ πολύ αδύνατος και ήθελα να έχω αυτή τη σιλουέτα όπως έπρεπε».

«Ο Chris [Nolan] μου έστειλε δύο φωτογραφίες του David Bowie, από συγκεκριμένες περιόδους του, όπως του Thin White Duke και κοντά στο Young Americans», δήλωσε ο Murphy μιλώντας για τη σύλληψη του στυλ του χαρακτήρα.

Ο Thin White Duke ήταν μια από τις περσόνες που υιοθέτησε ο Bowie κατά τη διάρκεια της καριέρας του, από το 1975 ως το 1976. Ο ένατος δίσκος του, το Young Americans, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1975.

«Είχε αυτά τα τεράστια παντελόνια και ήταν τόσο καχεκτικός, αλλά τόσο γαμημένα cool», συνέχισε ο Murphy. «Οπότε το χρησιμοποιήσαμε αυτό, περιέργως, για κάποια από τα παντελόνια του Oppenheimer».

Ο Murphy μίλησε επίσης στους New York Times για τη μεγάλη απώλεια βάρους στην οποία και προχώρησε για να ενσαρκώσει τον ρόλο.