Από το νοσταλγικό «Freaks & Geeks» και τους πρώτους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Τζέιμς Φράνκο και Σεθ Ρόγκεν, στην αγαπημένη noir κωμωδία «Terriers» και το αδικοχαμένο sci-fi «Firefly».


Σαν φωτοβολίδα, κάποιες τηλεοπτικές σειρές εμφανίστηκαν για λίγο, μας ταρακούνησαν, μας έδωσαν προσδοκίες για συνέχεια και κάπου εκεί οι παραγωγοί αποφάσισαν να τις κόψουν μέσα σε μία μόλις σεζόν, ακριβώς όταν αρχίζαμε να δενόμαστε με τους χαρακτήρες.

Ίσως δεν ήταν καλή η περίοδος που κυκλοφόρησαν, μαζί με τις χαμηλές πτήσεις στην τηλεθέαση, δεν τους δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία αλλά ποτέ δεν σταμάτησαν να συζητιούνται έντονα ανάμεσα στους fans και πολλοί από αυτούς να ζητάνε την επιστροφή τους.



Terriers (2010)


Η αστυνομική buddy κωμωδία του δικτύου FX έκανε πρεμιέρα το 2010, μία εποχή λίγο πριν το μεγάλο μπαμ και ευρύτερη διάδοση του Netflix και όλων των άλλων streaming υπηρεσιών που ακολούθησαν. Αν έβγαινε τώρα, ίσως να είχε καλύτερη τύχη. Έτυχε αποθεωτικών κριτικών αλλά, όπως φαίνεται, μέτριας τηλεθέασης. Στο uber cool και noir «Terriers», ακολουθούμε τον πρώην μπάτσο και πρώην αλκοολικό Χανκ (Ντόναλ Λογκ) που μαζί με τον πώην ποινικό φιλο του, Μπριτ (Μάικλ Ρέιμοντ-Τζέιμς), στήνουν ένα γραφείο ιδιωτικών ερευνών στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, χωρίς χαρτιά και άδεια λειτουργίας. Η πρώτη τους δουλειά είναι ο εντοπισμός μίας νεαρής κοπέλας που δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και μέρες και την αναζητά ο πατέρας της (και φίλος του Χανκ). Η υπόθεση θα αποδειχτεί πιο σκοτεινή και πολύπλοκη από ό,τι φαίνεται αρχικά.

Firefly (2002)


21 χρόνια από την πρώτη του προβολή, το «Firefly» θεωρείται μία από τις κλασικές σειρές επιστημονικής φαντασίας. Και όλα αυτά μόνο μέσα από μία σεζόν και 14 επεισόδια. Ο λόγος της ακύρωσης από την FOX; Η χαμηλή τηλεθέαση. Αστείο αν φανταστείς ότι ακόμα και σήμερα το «Firefly» συζητιέται έντονα και πολλοί ζητάνε την επιστροφή του. Με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Νέιθαν Φίλιον στον ρόλο του κυβερνήτη και πιλότου του αστροσκάφους Serenity, Μάλκολμ Ρέινολντς, το «Firefly» είναι ένα διαστημικό γουέστερν που ακολουθεί το πλήρωμα σε ταξίδια και περιπέτειες σε μακρινούς γαλαξίες και παράξενους κόσμους. Το 2005 κυκλοφόρησε και η πολύ ενδιαφέρουσα ταινία «Serenity», σαν συνέχεια της σειράς.



Freaks and Geeks (1999)


Λίγο πριν το 2000, με τον τρόμο ότι θα κρασάρουν όλα τα κομπιούτερ και θα επέλθει η καταστροφή του κόσμου, το «Freaks and Geeks» αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο show της εποχής του. Βέβαια, η αγάπη αυτή και το cult status που απέκτησε, ήρθαν πολύ αργότερα, μετά την ακύρωσή του από την πρώτη μόλις σεζόν. Ας προσέχαμε, αν και τα προβλήματα είχαν να κάνουν κυρίως με την παραγωγή και όχι τόσο με την τηλεθέαση (που και αυτή δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα). Ένα γλυκό και νοσταλγικό teen drama που ανέδειξε μεγάλους σταρ του σήμερα, Τζέιμς Φράνκο, Σεθ Ρόγκεν, Τζέισον Σίγκελ, Μάρτιν Σταρ, Λίντα Καρντελίνι, ένας 13χρονος Σία ΛεΜπουφ σε πολύ μικρό ρόλο, αλλά και τους δημιουργούς της σειράς, Τζαντ Άπατοου και Πολ Φέιγκ. Στη σειρά, μέσα από τα 18 επεισόδια της πρώτης και μοναδικής σεζόν, μεταφερόμαστε σε ένα γυμνάσιο σε κάποιο προάστιο του Μίτσιγκαν τη δεκαετία του ‘80, με τα πρώτα χτυποκάρδια, έρωτες, καβγάδες, παρέες, μπούλινγκ, από τη μία τα geeks και από την άλλη τα freaks του σχολείου. Μοναδικό και το soundtrack της σειράς.



Watchmen (2019)


Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Αν και η σειρά αναδείχθηκε σαν μία από τις καλύτερες του 2019, κερδίζοντας πολλές διακρίσεις και βραβεία Emmy, ο δημιουργός της, Ντέιμον Λίντελοφ (γνωστός και μέσα από τη σειρά «Lost»), δεν ψηνόταν για μία δεύτερη σεζόν. Έδωσε, μάλιστα, το ok στο HBO να την συνεχίσουν με άλλον σεναριογράφο, αλλά τελικά το δίκτυο αποφάσισε να «τραβήξει την πρίζα». Βασισμένη στα εμβληματικά βιβλία κόμικς των Άλαν Μουρ και Ντέιβ Γκίμπονς, παίρνοντας στοιχεία από αυτά και λειτουργώντας σαν ένα είδος sequel, στον κόσμο των «Watchmen» οι υπερήρωες έχουν αδυναμίες και πολλοί από αυτούς βρίσκονται εκτός νόμου. Με οδηγό την ντετέκτιβ Άντζελα Αμπάρ (Ρετζίνα Κινγκ) που φτιάχνει μία ομάδα από τιμωρούς για να αντιμετωπίσουν μία ρατσιστική εγκληματική οργάνωση, η σειρά τολμάει να μιλήσει για τη δικαιοσύνη, το φυλετικό ζήτημα και τη δημοκρατία στην Αμερική, χωρίς να χάνει την υπερηρωική της δύναμη.



I Αm Not Okay With This (2020)


Δεν περίμενα ότι αυτή η σειρά θα κοβόταν από την πρώτη κιόλας σεζόν. Της άξιζε κάτι παραπάνω, αλλά πέτυχε πάνω στην εποχή των πρώτων lockdown, των απεργιών των σεναριογράφων, ήταν και το κόστος της αρκετά υψηλό, όλα αυτά και πολλά που δεν γνωρίζουμε, συνετέλεσαν το «I Am Not Okay With This» να κοπεί άδοξα. Με πρωταγωνίστρια την πολύ ανερχόμενη Σοφία Λίλις, στην υπέροχη αυτή coming-of-age σειρά ενσαρκώνει την 17χρονη Σιντ, που ζει με την μητέρα και τον μικρότερο αδερφό της, μετά την μυστηριώδη αυτοκτονία του πατέρα της. Με το ξύπνημα της σεξουαλικότητας, της πίεσης στο σπίτι και άλλων παραγόντων, η Σιντ ανακαλύπτει σιγά σιγά ότι έχει τηλεκινητικές και άλλες δυνάμεις. Φέρνει λίγο στις ταινίες «Carrie» και «Firestarter», αλλά η σειρά έχει τις δικές της αρετές και αυθεντικότητα.

 

Constantine (2014)


Με πολύ θετικές κριτικές, αποδοχή και τηλεθέαση, είναι να απορείς γιατί η σειρά κόπηκε μέσα σε μία σεζόν; Είχαν μαζευτεί πολλές superhero σειρές στο τότε ολόφρεσκο Arrowverse τηλεοπτικό σύμπαν της DC («The Flash», «Arrow», «Supergirl») και ο Τζον Κονσταντίν δεν είχε θέση σε αυτό; Όπως και να έχει, η σειρά «Constantine», μέσα στα 13 επεισόδια του πρώτου -και μοναδικού- κύκλου, ήταν απολαυστική. Έχουμε δει πολλές και πολύ χειρότερες σειρές βασισμένες σε κόμικς που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα με πολλές σεζόν. Στον ρόλο του Τζον Κονσταντίν, του κυνηγού δαιμόνων που προσπαθεί να σώσει τη Γη από τον ερχομό του Σατανά, ο Ουαλός ηθοποιός Ματ Ράιαν. Σας προτείνουμε να δείτε ξανά και την ομώνυμη blockbuster ταινία του 2005 με πρωταγωνιστή τον μοναδικό Κιάνου Ριβς.