Πώς θα ταξιδέψουμε φέτος;


Στις εποχές που ζούμε, όπου έχουμε «πρόσβαση» ακόμα και στην άλλη άκρη της Γης, χάρη στα social media, οι φωτογραφίες που βλέπουμε από διάφορους τόπους μας κάνει να θέλουμε όλο και περισσότερο να εξερευνήσουμε τον πλανήτη Γη. Να δούμε από κοντά όλα τα θαυμάσια μέρη της και να ζήσουμε εμπειρίες που θα μας μείνουν αξέχαστες.

Ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν πλέον διάφοροι τρόποι για να το καταφέρουμε αυτό, είτε έχουμε υψηλό budget, είτε όχι. Τα διάφορα και διαφορετικά μέρη διαμονής ολοένα και αυξάνονται σε όλες τις χώρες, προσφέροντας επιλογές για όλα τα «πορτοφόλια».

Φέτος λοιπόν, πώς θα ταξιδέψουμε; Τι εμπειρίες θα ζήσουμε; Τι θα απολαύσουμε στα ταξίδια μας που με τόσο κόπο οργανώνουμε ώστε να ευχαριστηθούμε στο έπακρο;

Σύμφωνα με τους experts του Airbnb και του TravelPirates οι τουρίστες θέλουν να την «δουν» διαφορετικά για την νέα χρόνια. Οι τρόποι και οι επιλογές ταξιδιού διαφέρουν προσφέροντας τελικά μια αλλιώτικη ταξιδιωτική εμπειρία.

Ποιες είναι λοιπόν, οι τάσεις στο ταξίδι για το 2019;

#1. Ιδιαίτερα μέρη διαμονής

6travellingtrends_01.jpg #2. Επένδυση στις εμπειρίες κατά την διάρκεια του ταξιδιού (βλ. scuba diving κτλ.)6travellingtrends_02.jpg 

#3. Φαγητο-τουρισμός σε χώρες με πλούσια κουλτούρα στο φαγητό

6travellingtrends_03.jpg 

#4. «Απρογραμμάτιστα» ταξίδια ανάλογα με τα deals που βρίσκει κανείς online  

6travellingtrends_04.jpg 

#5. Ταξίδια “off-season” που κοστίζουν λιγότερο

6travellingtrends_05.jpg 

#6. Μέρη που σε «αναγκάζουν» να κάνεις αποτοξίνωση από την τεχνολογία

6travellingtrends_06.jpg 

Φωτός: Pinterest

Κεντρική φωτό: Mesut Kaya / Unsplash