The eye has to travel


«Το μάτι πρέπει να ταξιδεύει», είχε πει πολύ σοφά η θρυλική fashion editor της Vogue και του Harper’s Bazaar, Diana Vreeland. Και σοφότερη συμβουλή απ’ αυτή, νομίζω δεν έχω διαβάσει. Ένας άνθρωπος πρέπει να ταξιδεύει. Είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο δώρο που μπορεί να κάνει στον εαυτό του.

Τα ταξίδια μπορούν να σου μάθουν τόσα πολλά για την ζωή, τον εαυτό σου, κάνοντάς σε καλύτερο άνθρωπο.

Τι μαθήματα ζωής παίρνεις, ταξιδεύοντας;

#1. Τα ταξίδια σε κάνουν πιο διαυγή

Το να είσαι έξω, αναζωογονεί τον νου και αυξάνει την αντίληψή σου, πολύ περισσότερο από το να είσαι κλεισμένος σε ένα γραφείο ή ένα σπίτι. Έρευνες έδειξαν ότι άτομα που απλά κοίταξαν μια φωτογραφία με φύση για 40 δευτερόλεπτα, τους βοήθησε να συγκεντρωθούν καλύτερα και να αποδώσουν περισσότερο στην δουλειά τους.

#2. Τα ταξίδια σε κάνουν πιο ευγνώμονα

Αυξάνεται η πίστη σου στην ανθρωπότητα όταν ταξιδεύεις σε άλλες πόλεις και άλλες χώρες. Βλέποντας διαφορετικές κουλτούρες και ανθρώπους σε κάνει να εμπιστεύεσαι περισσότερο. Βλέποντας ότι υπάρχει καλοσύνη εκεί έξω, σε κάνει πιο ευγνώμονα για την ζωή.

#4. Τα ταξίδια σε κάνουν πιο δημιουργικό

Σύμφωνα με έρευνες, άνθρωποι που ταξιδεύουν αρκετά για την δουλειά τους, είναι πιο ευφάνταστοι, έχουν περισσότερη έμπνευση και γίνονται πιο δημιουργικοί μακροπρόθεσμα από το να δουλεύουν στην χώρα τους.

#5. Τα ταξίδια σε κάνουν πιο χαρούμενο

Το να βλέπεις νέα μέρη, να γνωρίζεις νέους ανθρώπους, να ζεις νέες εμπειρίες, έρευνες έχουν δείξει ότι σε κάνουν πιο χαρούμενο από το να κοιτάς το κινητό σου όλη μέρα.

#6. Τα ταξίδια σε κάνουν πιο υπομονετικό

Όταν καθυστερεί μια πτήση, όταν μια κράτηση δεν έχει γίνει σωστά και γενικά το γεγονός ότι όταν ταξιδεύεις μπορεί να συμβούν διάφορα… ευτράπελα, σε κάνουν πιο υπομονετικό και με περισσότερη κατανόηση.

Φωτό: Kelsey Knight / Unsplash