Κάποιος κυκλοφόρησε μια ψεύτικη τηλεοπτική σειρά. Ο λόγος; Μάθε εντός..


Καθημερινά βλέπουμε, διαβάζουμε, ακούμε ένα σωρό περίεργα (και άσχημα) πράγματα. Αυτό όμως, ίσως να ξεπερνάει λίγο όλα τ’ άλλα.

Σίγουρα, κάπου, κάποτε έχεις διαβάσει τον όρο fake news” aka όταν κάποιος μας… «τρολάρει» διαδίδοντας ψεύτικές ειδήσεις. Τώρα λοιπόν, υπάρχουν και ψεύτικες σειρές. Say what? Κι όμως!

Η εν λόγω τηλεοπτική σειρά ονομάζεται Stairs” και είναι δημιουργία του Ross Reedlon, ενός βραβευμένου σκηνοθέτη που είχε κάνει το Sally the Demon Smasher. Σου ακούγεται αληθινό όλο αυτό; Ε, λοιπόν δεν είναι!

Το concept της fake σειράς έχουν «δανειστεί» από τον πραγματικό Joss Whedon και την σειρά Buffy the Vampire Slayer, στην οποία πρωταγωνιστούσε η Sarah Michelle Gellar. Τώρα αντί για την Sarah, «πρωταγωνιστεί» η Jenna Estelle Greene!

Αλλά αυτό δεν είναι όλο! Μια από τους βασικούς «χαρακτήρες» της σειράς η Amy "A-Hole" Hollister φαίνεται να είναι παρωδία της Jennifer "J-Law" Lawrence!

Φυσικά, οι χαρακτήρες αυτοί έχουν και προφίλ στο Twitter! Kαι δεν πρόκειται για «απλά» προφίλ, αλλά πολύ active μάλιστα προφίλ, των οποίων οι χρήστες τουϊτάρουν, κάνουν like σε φωτογραφίες και post κ.ο.κ.!

Περιέργως, τα fake series έχουν πραγματικούς φαν, με κάποιους από αυτούς να έχουν δημιουργήσει μέχρι και fan page στο Twitter!

Γιατί κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο λοιπόν; Μετά από καιρό αποκαλύφθηκε η αλήθεια! Το “Stairs” πρόκειται τελικά, για ένα… πραγματικό θεατρικό το οποίο έχει το ύφος ενός sitcom, όπως πολλές τηλεοπτικές σειρές στο εξωτερικό.

Οι υπεύθυνοι του θεατρικού (ένας Γερμανός φοιτητής) πίστευαν ότι αυτό θα ήταν ένα ενδιαφέρον promo! Και είχαν δίκαιο! Είτε το θεατρικό αποδειχτεί καλό, είτε όχι, σίγουρα έχει κερδίσει από τώρα πόντους για την ευφάνταστη καμπάνια του!