Η εντατικοποιημένη καθημερινότητα του πανεπιστημίου μπορεί πολλές φορές να διαταράξει την προσωπική σου ζωή και την ερωτική σου σχέση. Γι’ αυτό διάβασε τα μυστικά για να βρεις την απόλυτη ισορροπία μεταξύ τους.


Δεν είναι λίγες οι φορές που η πίεση της καθημερινότητας στο πανεπιστήμιο, είτε στο προπτυχιακό, είτε σε ένα απαιτητικό μεταπτυχιακό, σου κάνει γενικά τη ζωή δύσκολη. Οι ερωτικές μας σχέσεις δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστες από αυτή τη συνθήκη, γι’ αυτό διάβασε τους 7 χρυσούς κανόνες ώστε να βρεις την απόλυτη ισορροπία μεταξύ σχολής και ερωτικής ζωής.

Αμοιβαία κατανόηση

Χωρίς αμοιβαία κατανόηση της πίεσης που βιώνουμε στο πανεπιστήμιο από τα μέλη μιας σχέσης, αυτή δεν μπορεί να περπατήσει και πολύ. Γι’ αυτό συζητήστε πως έχουν τα πράγματα και σίγουρα θα βρείτε λύσεις ώστε να μην μένει κανείς από τους δύο παραπονεμένος.

Περάστε το χρόνο σας έξυπνα

Κάθε φορά που έχετε ελεύθερο χρόνο, περάστε τον έξυπνα, επιλέγοντας κοινές ασχολίες και χόμπυ που σας αποσυμφορίζουν από το συσσωρευμένο άγχος που υπό άλλες συνθήκες μπορεί και να ξεσπούσατε στον σύντροφό σας. Επιπλέον, όταν κάθεστε για διάβασμα, φροντίστε όντως να διαβάζετε και να μην σας αποσπόύν την προσοχή άλλα πράγματα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα σας μένει περισσότερος χρόνος για χαλάρωση και για ραντεβού με το αμόρε.

Σεβαστείτε ο καθένας τη ρουτίνα του άλλου

Όταν εσείς είστε στη σχολή 12 ώρες σε μια ημέρα, ο σύντροφός σας πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσει ότι μάλλον θα είναι δύσκολο να βρεθείτε εκείνη την ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για εσάς αντίστοιχα. Μάθετε λοιπόν ο καθένας τη ρουτίνα του άλλου και δημιουργήστε ένα πρόγραμμα ώστε να περνάτε ποιοτικό χρόνο παρέα, χωρίς να μένετε πίσω στα μαθήματά σας.

Συγκεντρωθείτε στις σπουδές σας

Οι σπουδές σας οφείλουν να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Φυσικά πάντα θα κάνετε τα διαλείμματά σας, τα οποία πρέπει να είναι χαλαρωτικά και διασκεδαστικά ώστε να αποσυμπιέζεστε επαρκώς. Το να επιστρέφετε με φρεσκάδα και ηρεμία στο διάβασμά σας άλλωστε, θα σας κάνει να χρειάζεστε σχετικά λιγότερο χρόνο για αυτό, εξοικονομώντας περισσότερο χρόνο για να περάσετε όμορφα με το ταίρι και τους φίλους σας.

Ποιότητα και όχι ποσότητα

Τόσο αναφορικά με το χρόνο που διαβάζετε, όσο και με αυτόν που περνάτε με τη σχέση σας, αυτό που πάντα μετράει είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Έχετέ το πάντα στον νου σας.

Τα προβλήματα της σχέσεις σας δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σπουδές σας και το αντίθετο

Προσπαθήστε να διαχωρίστε τα πράγματα όταν επικρατούν εντάσεις και αναποδιές και μην μπείτε στη δυσχερή κατάσταση του να σκέφτεστε τα προβλήματα τις σχέσης σας όσο θα έπρεπε να διαβάζετε ή, αντίθετα, να επιβαρύνετε τη σχέση σας με την πίεση της σχολής.

Εμψυχώστε ο ένας τον άλλον

Δεν είναι κάτι που θα λύσει απαραίτητα κάποια από προβλήματα και τις δυσκολίες σας, όμως αν εμψυχώνετε ο ένας τον άλλον για τις επιδώσεις σας στο πανεπιστήμιο, τότε κάνετε ένα πρώτο βήμα ώστε να ισορροπεί η κατάσταση όταν τα πράγματα δυσκολεύουν από την πίεση της εξεταστικής και τις εργασίες. Το ίδιο ισχύει φυσικά και όταν ο/η σύντροφός δεν σπουδάζει, αλλά κάνει μια εξίσου απαιτητική δουλειά.