Κυριολεκτικά και μεταφορικά!


Το να προσαρμοστείς σε μία καινούργια ζωή, μακριά από το πατρικό σου, έχει τις προκλήσεις του. Είτε είσαι στο πρώτο έτος, είτε στο δεύτερο κ.ο.κ.

Ειδικά, με βάση τα ελληνικά δεδομένα, όπου από το σπίτι μας έχουμε μάθει να μας περιποιούνται και να φροντίζουν οι γονείς μας για όλα, βρισκόμαστε ξαφνικά μόνοι σε ένα σπίτι προσπαθώντας να επιβιώσουμε.

ΟΚ, σαφώς και δεν είναι κάτι δύσκολο το να μείνεις μόνος σου, ειδικά αν έχεις και συγκάτοικο, παρόλα αυτά, όπως είπαμε, υπάρχουν προκλήσεις. Το να μάθεις μετά από 18 χρόνια να περιποιείσαι όχι μόνο ένα σπίτι αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό είναι σίγουρα κάτι καινούργιο, αλλά όχι κάτι που δεν μαθαίνεις.

Σε συνδυασμό με το φορτωμένο, σε πολλές περιπτώσεις, πρόγραμμα της σχολής είναι εύκολο να «χάσεις» την μπάλα όσον αφορά το κεφάλαιο «εγώ». Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν, για να φροντίζεις τον εαυτό σου και να έχεις μια ομαλή αλλά και υγιή φοιτητική ζωή;

#1. Μείνε ενεργός

ΟΚ, μετά από μια μέρα στην σχολή το να πας γυμναστήριο μπορεί να σου ακούγεται βάρβαρο. Παρόλα αυτά, είναι καλό να μην γυρνάς σπίτι και απλά να «λιώνεις» στον καναπέ. Μερικές μέρες της εβδομάδας αφιέρωσε τις κάνοντας κάτι που θα σε παροτρύνει να κουνιέσαι. Κυριολεκτικά! Πήγαινε για τρέξιμο, για περπάτημα, κάνε ένα σπορ. Ό,τι σου αρέσει και σε κρατάει active.

#2. Κάνε σωστές διατροφικές επιλογές

Είναι πιο εύκολο απ’ όσο ακούγεται. Δεν χρειάζεται όλη σου η διατροφή να περιλαμβάνει μόνο σουβλάκια ή μπέργκερ. Μερικές μέρες, φρόντισε να τρως λίγο πιο σωστά. Μπορεί αυτό να σημαίνει ότι θα μαγειρέψεις εσύ κάτι ή ότι θα επιλέξεις γεύματα που θα περιλαμβάνουν φρούτα και λαχανικά. Μια καλύτερη διατροφή σου προσφέρει και περισσότερη ενέργεια για να αντέξεις το βεβαρυμμένο πρόγραμμα της σχολής.  

#3. Απόκτησε κοινωνική ζωή

Η φοιτητική ζωή είναι από τα καλύτερα χρόνια στην ζωή ενός ανθρώπου. Πέρνα καλά λοιπόν! Πήγαινε στα πάρτι της σχολής όταν σε καλούν και μη τα «σνομπάρεις». Πήγαινε για καφέ με τους υπόλοιπους φοιτητές και γενικά κοινωνικοποιήσου! Θα κάνεις καινούργιους φίλους και θα βρεις άτομα που μπορείς να επικοινωνήσεις, ειδικά όταν θέλεις να μοιραστείς τον… πόνο σου για την σχολή!

#4. Κοιμήσου

Πρέπει να κοιμάσαι. Ναι, το να μείνεις ξύπνιος μέχρι το πρωί βλέποντας σειρές είναι… «δελεαστικό», αλλά αυτό σε σταματάει από τα να κάνεις άλλα πιο σημαντικά πράγματα για την ζωή σου. Ναι, θα ξενυχτήσεις κάποιες φορές και για να δεις ταινίες με τους φίλους σου ή για να πας σε πάρτι. Αλλά μην κάνεις μόνο αυτό! Αφιέρωνε χρόνο στον εαυτό σου και ξεκουράσου!

Φωτό: Brad Neathery / Unsplash