Μας μιλάει για την SaaS πλατφόρμα της Tesibit που βασίζεται στις πιο εξελιγμένες εφαρμογές της Μηχανικής Μάθησης και της Προηγμένης Τεχνικής Αυτόματου Ελέγχου.


Η πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με την Tesibit ήταν όταν διάβασα για την συμμετοχή της στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης The Accelerator της Metavallon, που σύμφωνα με τους ιδρυτές της Tesibit, Βασιλική Ντάμπαση και Αντώνη Αρβανιτίδη μέσω του The Accelerator, η Tesibit θα καταφέρει να εξελίξει εντατικά τον προϊόν και την υπηρεσία που προσφέρει, να καταστεί ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο, να προετοιμαστεί για την εξάπλωσή της στην διεθνή αγορά και να προχωρήσει σύντομα στον επόμενο γύρο χρηματοδότησης. H Tesibit μεταμορφώνει τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας μεγιστοποιώντας την απόδοση συστημάτων μεγάλης κλίμακας. Η πρωτοποριακή SaaS πλατφόρμα της Tesibit βασίζεται στις πιο εξελιγμένες εφαρμογές της Μηχανικής Μάθησης και της Προηγμένης Τεχνικής Αυτόματου Ελέγχου . Για την Tesibit μιλήσαμε με την Βασιλική Ντάμπαση. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Η ιδέα μας για την Tesibit ήρθε περίπου πριν ένα χρόνο, ωστόσο ανήκαμε ως ομάδα στο τομέα των συστημάτων αυτομάτου ελέγχου αρκετά χρόνια πιο πριν. Από τη φοιτητική μας ακόμη περίοδο ασχολιόμασταν με τη δημιουργία αυτοματισμών και συστημάτων απομακρυσμένου ελέγχου. Μέσα από αυτή μας την ενασχόληση διαπιστώσαμε την ανάγκη να υπάρχει πλήρης αυτοματοποίηση των διαδικασιών με βέλτιστο τρόπο. Βρισκόμαστε στην αρχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και σε συνδυασμό με την ολοένα και περισσότερο εξάπλωση του διαδικτύου και την ύπαρξη διαφόρων αισθητηρίων η ανάγκη για αυτοματοποίηση και αξιολόγηση της λειτουργικής παραγωγικότητας των συστημάτων σε πραγματικό χρόνο είναι αναγκαία. Οι προσδοκίες μας ήταν και είναι να αποδώσουμε ευφυή συμπεριφορά και βέλτιστη λειτουργία σε εφαρμογές που ανήκουν στο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εφοδιαστικής αλυσίδας έχοντας σα γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

H Tesibit μεταμορφώνει τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας μεγιστοποιώντας την απόδοση συστημάτων μεγάλης κλίμακας. Η πρωτοποριακή SaaS πλατφόρμα της Tesibit βασίζεται στις πιο εξελιγμένες εφαρμογές της Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning) και της Προηγμένης Τεχνικής Αυτόματου Ελέγχου (Advanced Process Control Technique). Έτσι, στοχεύει και επιτυγχάνει το συνεχή έλεγχο των εργασιών και την αξιολόγηση της λειτουργικής παραγωγικότητας των παραπάνω συστημάτων σε πραγματικό χρόνο. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία Cloud για να προσφέρει αυξημένη απόδοση στις επιδόσεις των συστημάτων, χαρίζοντας ευκολία στη χρήση, υψηλή ακρίβεια και μοναδική λειτουργική αυτονομία στους χειριστές της.

Στην Tesibit πιστεύουμε και στηρίζουμε την εξέλιξη. Προς αυτή λοιπόν την κατεύθυνση θεωρούμε απαραίτητη την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών που δρουν αυτόνομα και αποτελεσματικά. Διανύουμε την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση στην οποία θα αλλάξει ο τρόπος που ζούμε, που δουλεύουμε. Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση χαρακτηρίζεται από διαδικτυακές υπηρεσίες υπερ-υπολογιστών, διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ευφυή ρομπότ, τα οποία επηρεάζουν όλους τους κλάδους, οικονομία, ενέργεια, βιομηχανία. Η Tesibit είναι ένα έμφυτο μέλος αυτής της επανάστασης. Μέσω του διαδικτύου και των υπηρεσιών που παρέχονται μέσα από αυτό, οραματιζόμαστε ένα νέο κόσμο απαλλαγμένο από επαναλαμβανόμενες και κοπιαστικές διαδικασίες και γεμάτο με αποδοτικότητα, καινοτομία και νοημοσύνη.

Μια επιχείρηση δεν έχει ωράριο. Όπως επίσης σε μια επιχείρηση δεν δουλεύεις, δημιουργείς. Δημιουργείς καθόλη την διάρκεια της μέρας, 7 ημέρες την εβδομάδα. Σίγουρα σε σχέση με το παρελθόν οι συνθήκες εργασίας και οι απαιτήσεις εργασίας είναι διαφορετικές. Στη περίπτωση μας που η εταιρείας μας προσφέρει τη λύση μέσω του διαδικτύου μας επιτρέπει να μπορούμε να εργαζόμαστε από όπου κι αν είμαστε, είτε όλη η ομάδα μαζί στον ίδιο χώρο είτε όχι. Αυτή τη στιγμή στην ομάδα μας όλα τα μέλη της είναι εντός έδρας και όλοι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα δημιουργίας. Εργαζόμαστε με το ίδιο πάθος και ενέργεια για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Tesibit2.jpg 

Ο επιχειρηματίας εστιάζει περισσότερο στα πράγματα που μπορεί να κάνει και όχι τόσο στα κίνητρα του δίνονται. Οραματίζεται αξίες, χτίζει και δημιουργεί ανάγκες. Η δραστηριότητά μας έχει ξεκινήσει εδώ και 1 χρόνο. Δε μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια εύκολη απόφαση που πάρθηκε εν μία νυκτή. Η φορολογία και η έλλειψη χρηματοδότησης είναι σίγουρα παράγοντες που πολλές φορές οδηγούν τις νεοφυείς επιχειρήσεις να μείνουν απλά ιδέες. Κατά από ώριμη σκέψη και απόλυτα συνειδητοποιημένοι για το τι θέλουμε να πετύχουμε, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μπροστά. Σίγουρα περάσαμε και περνάμε από δύσκολα μονοπάτια αλλά δεν το βάζουμε κάτω, συνεχίζουμε για το καλύτερο.

Tesibit3.jpg

 

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τις νέες επιχειρήσεις θεωρούμε ότι είναι η ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας. Το πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα από τη μια ημέρα στην άλλη και κάτι που θεωρούσαμε δεδομένο, πλέον περνά στο παρασκήνιο. Αυτή η ταχεία εξέλιξη απαιτεί συνεχώς προσωπικό και άτομα εξειδικευμένα και ικανά να αντιμετωπίζουν κάθε πρόκληση. Γι αυτό λοιπόν κάθε επιχείρηση, πόσο μάλλον στο χώρο της τεχνολογίας, απαιτεί συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση και ενασχόληση με νέες τεχνολογίες ώστε να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά.

 

Ακόμη και να γινόταν να γυρίσει ο χρόνος πίσω δε νομίζουμε να αλλάζαμε κάτι. Τα λάθη που ενδεχομένως να κάναμε βοήθησαν να εξελιχθούμε και να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι. Δεν είναι κακό να κάνει κανείς λάθος. Κανείς δε γεννήθηκε να τα ξέρει όλα, αρκεί να είναι λάθη διαχειρίσιμα και όχι καταστροφικά για την επιχειρηματική ιδέα. Δεδομένου της κατάστασης που βιώνουμε σίγουρα κανείς δε μπορεί να ξέρει με σιγουριά πως θα είναι μετά από 5 χρόνια, το σίγουρο είναι ότι θα είμαστε σοφότεροι και με μεγαλύτερη εμπειρία. Παρόλα αυτά όμως πιστεύουμε ότι η Tesibit θα έχει κάνει το όραμά της πραγματικότητα, θα έχει οδηγήσει την ελληνική αγορά στην κατεύθυνση της εξέλιξης, της τεχνολογίας και της αυτοματοποίησης.

 

Άποψη μας είναι να μη μένουμε στη ταμπέλα κρίση. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν δυσκολίες άλλοτε μικρές άλλοτε μεγαλύτερες, το θέμα είναι εσύ τι θέση παίρνεις σε όλο αυτό και σε ποιο στρατόπεδο τάσσεσαι τελικά, σε αυτούς που επιμένουν ή σε αυτούς που σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Συμβουλή μας είναι η νέα γενιά να συνεχίσει να οραματίζεται, να επιμένει και να χτίζει ακόμη και σε δύσκολες εποχές.

http://tesibit.com