Δες την ζωή με… άλλο μάτι!


Υπάρχουν πολλές θετικές πράξεις και συνήθειες που ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε στην ζωή μας, αλλά δεν κάνουμε τελικά. Γιατί όμως;  Είναι όλα θέμα αποφασιστικότητας τελικά. Γνωρίζοντας ότι αν τρώμε καλύτερα ή αν κοιμόμαστε νωρίς κάθε μέρα θα μας κάνει καλό και παρόλα αυτά δεν το κάνουμε.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει ρόλο πόσο σημαντικές και «βαριές» είναι αυτές οι συνήθειες/αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στην ζωή μας. Αυτό και είναι το πράγμα που μας αγχώνει περισσότερο. Κάνοντας όμως μικρές αλλαγές, μας είναι πιο εύκολο να «χωνέψουμε» αργότερα τις «μεγαλύτερες» συνήθειες που θέλουμε ν’ αποκτήσουμε!

Αντί να στρεσάρεσαι γιατί δεν μπορείς ν’ αλλάξεις την ζωή σου μέσα σε ένα βράδυ κάνοντας μικρές αλλαγές τελικά, θα καταφέρεις να βελτιώσεις την ζωή σου.  

#1. Κοιμήσου και ξύπνα την ίδια ώρα κάθε μέρα.

#2. Δες μια αστεία σειρά ή ένα αστείο βιντεάκι κάθε μέρα. Το γέλιο είναι το γιατρικό για όλα!

#3. Ένα από τα γεύματα της ημέρας φρόντισε να είναι υγιεινό. Έτσι, σιγά-σιγά θα γίνουν και τα υπόλοιπα.

#4. Όταν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς ή να διαβάσεις ή να συγκεντρωθείς στην δουλειά, βάλε ένα τραγούδι που σου αρέσει πολύ για ένα γρήγορο και εύκολο boost διάθεσης!

#5. Ξεκαθάρισε τα social media σου! Κάνε unfollow όλους τους ανθρώπους στο Facebook ή το Instagram που σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα για την ζωή σου.

#6. Κάνε κάτι που σου αρέσει και που έχεις να κάνεις καιρό. Να πας για τρέξιμο, για ράφτινγκ, να φας στο αγαπημένο σου εστιατόριο κτλ.

#7. Γράψε σε ένα χαρτί όλα όσα σε κάνουν χαρούμενο. Κόλλησε το χαρτί στο γραφείο σου, στο ψυγείο, όπου θες, για να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου όλα τα ευχάριστα πράγματα που συμβαίνουν στην ζωή σου.

Φωτό: Hello I'm Nik / Unsplash