Εσύ, θα λείπεις; 


Ποια στάδια περιλαμβάνει ένα σωστό Project Management; Ποιες είναι οι απαραίτητες δεξιότητες που πρέπει να έχεις για να φέρνεις εις πέρας με επιτυχία ένα project; Ποιους παράγοντες πρέπει να υπολογίσεις; Ο Δημήτρης Αλεβιζόπουλος, BSS Functional Commercial Leader της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δεν θα μένει μόνο στη θεωρία, αλλά στις 30 Νοεμβρίου, 12:00- 13:00, θα σε μεταφέρει στον πραγματικό κόσμο του Project Management με case study από την επαγγελματική του εμπειρία. 

Πού; Μέσα από τα virtual classrooms που προσφέρει η πλατφόρμα  www.youthempowered.gr.  Πρόκειται για δωρεάν online, διαδραστικά σεμινάρια σε πραγματικό χρόνο, όπου μέντορες του προγράμματος θα μοιραστούν μαζί σου τις γνώσεις και το know-how από την επαγγελματική τους πορεία.   

Τι σημαίνει προετοιμάζομαι σωστά για μια συνέντευξη εργασίας; Πώς αναδεικνύω τον εαυτό μου ακόμα και αν δεν έχω προϋπηρεσία; Μάθε όλα τα interview tips ώστε να ξεχωρίσεις σε μία συνέντευξη εργασίας! Στις 13 Νοεμβρίου, 16:00-17:00, ο Βασίλης Βέλκος, συνιδρυτής του Code.Hub, του πρώτου hub πληροφορικής στην Ελλάδα θα σε βοηθήσει να μάθεις πώς μπορείς να αναδείξεις τον εαυτό σου σε μία επαγγελματική συνέντευξη, αλλά και τί περιμένει να ακούσει από εσένα ένας εργοδότης. 

Αυτά και πολλά άλλα προγραμματισμένα μαθήματα όπως Market Trends,  βασικές αρχές οικονομικών ή πως να κάνεις το βιογραφικό σου να ξεχωρίσει, σε περιμένουν να τα παρακολουθήσεις! Συνολικά, 13 virtual classrooms, με διαφορετικές θεματικές, θα πραγματοποιηθούν μέχρι τέλος Νοεμβρίου. 

Το μόνο που εσύ έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο www.youthempowered.gr και να κλείσεις τη θέση σου στο μάθημα που σε ενδιαφέρει! 

platformyouth_keimeno.jpg

Τι είναι, όμως, το Youth Empowered; Tο Youth Empowered, έχει στόχο να δώσει σε νέους 18-30 ετών, όπως εσύ, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, δεξιότητες, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης και να επιτύχουν μία θετική αλλαγή στη ζωή τους. Είναι ανοιχτό σε όλους, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση και μπορείς να το παρακολουθήσεις μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, είτε διαδικτυακά μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας e-learning που είναι διαθέσιμη στο www.youthempowered.gr. 

Μέσω της πλατφόρμας www.youthempowered.gr μπορείς να δημιουργήσεις ένα προσωποποιημένο προφίλ και να περιηγηθείς σε  ένα διαδραστικό περιβάλλον ανάλογα με τις προτεραιότητες, τις ανάγκες και το χρόνο σου. Προσφέρει πραγματική επικοινωνία και δικτύωση τόσο με τους μέντορες, υψηλόβαθμα και έμπειρα στελέχη της αγοράς, όσο και μεταξύ των συμμετεχόντων. Οι εθελοντές μέντορες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών ενοτήτων όπως διαχείριση χρόνου, δεξιότητες διαπραγμάτευσης, project management, πώς να ξεχωρίσει το βιογραφικό σου, σωστή προετοιμασία για συνέντευξη, πώς να αξιοποιήσεις το δίκτυο επαφών σου, δεξιότητες πωλήσεων και πολλά άλλα. 

Μέσα σε μόλις έναν χρόνο από την έναρξη του προγράμματος Youth Empowered,   περισσότεροι από 5.000 νέοι είναι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα, ενώ συνολικά 550 νέοι έχουν παρακολουθήσει τα 4 physical trainings του προγράμματος, με το 98% των συμμετεχόντων να δηλώνει ότι βοηθήθηκε ουσιαστικά από το πρόγραμμα. 143 στελέχη της αγοράς έχουν προσφέρει 1.726 εθελοντικές ώρες καθοδήγησης με 23 εταιρείες και φορείς να στηρίζουν το πρόγραμμα. 

Το Youth Empowered εντάσσεται στην ευρύτερη πλατφόρμα προγραμμάτων της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola που απευθύνονται στους νέους της χώρας μας με στόχο να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν έμπρακτα στην αναζήτηση εργασίας, στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και στην αξιοποίηση ευκαιριών για το μέλλον που ονειρεύονται. Στόχος του προγράμματος είναι μέχρι το 2020, να βοηθήσει 20.000 νέους, ώστε να θέσουν τις βάσεις για το μέλλον τους.