Μέσα σε δύο δίωρες συναντήσεις μαθαίνεις πώς να φτιάχνεις βιογραφικό και να παρουσιάζεις τον εαυτό σου σε μια επαγγελματική συνέντευξη.


Θέλεις να μάθεις όλα τα μυστικά για να αναπτύξεις το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή σου έτσι ώστε να είναι σούπερ ανταγωνιστικά στην αγορά εργασίας; Ή για να παρουσιάσεις τον εαυτό σου τόσο αποτελεσματικά σε μια συνέντευξη για δουλειά, ώστε να πολλαπλασιάσεις τις πιθανότητες πρόσληψης; Αυτές τις πολύτιμες δεξιότητες διδάσκει το Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής «Μιχάλης Κασσωτάκης» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως είπαν δύο συνεργάτιδές του, οι Αμαλία Αναστάσογλου και Πέπη Μαριόλη, στο alfavita.gr:

«Το Εργαστήριο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της καθηγήτριας κ. Δέσποινας Σιδηροπούλου-Δημακάκου, η οποία και το διευθύνει, και πλέον προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό δράσεων. Κάποιες από αυτές είναι οι βιωματικές δραστηριότητες για Γυμνάσια και Λύκεια με στόχο οι μαθητές να κάνουν εύστοχες εκπαιδευτικές επιλογές.

Επίσης το Εργαστήριο προσφέρει εξατομικευμένα προγράμματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής για μαθητές και ενήλικες. Παράλληλα προσφέρει σεμινάρια προετοιμασίας των φοιτητών για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Έχει φανεί ότι υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη ανάγκη για αυτά, καθώς οι φοιτητές δεν εκπαιδεύονται με άλλον τρόπο και έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ ιδιαίτερες συνθήκες στην αναζήτηση εργασίας σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Ένα αντίστοιχο σεμιναριακό πρόγραμμα ξεκινάει τώρα και θα προσφέρεται κάθε μήνα για ανέργους, φοιτητές και εργαζομένους που χρειάζονται στήριξη στην αναζήτηση εργασίας». 

Τι περιλαμβάνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

«Δύο δίωρες συναντήσεις», απαντούν οι ίδιες, «στις οποίες οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται με διαδραστικό τρόπο:

α) Στη βήμα-βήμα σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος και στο πώς να αποφύγουν συνηθισμένα λάθη,

β) Στην κατανόηση της σημασίας της συνοδευτικής επιστολής, καθώς και στο πώς να τη συντάξουν,

γ) Στις μεθόδους και τρόπους αναζήτησης εργασίας, και τέλος

δ) Στη συνέντευξη εργασίας, η οποία είναι αυτή που φοβίζει και τους περισσότερους».

Ποιες συμβουλές δίνουν, στην αναζήτηση εργασίας; 

«Όσο καλύτερα γνωρίζουμε τον εαυτό μας τόσο καλύτερα μπορούμε να τον προβάλλουμε στους άλλους. Άρα η αυτογνωσία είναι σημαντική και ίσως το κλειδί για να φτιάξουμε ένα επιτυχημένο βιογραφικό, όσο και για να έχουμε επιτυχία στη συνέντευξη εργασίας.

Και η δεύτερη συμβουλή αφορά στη συνέντευξη εργασίας: εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση!».

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχών επικοινώνησε στα Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 6973 052058, 6948 985358.