O νέος συνεργατικός χώρος θα λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας


Την έναρξη λειτουργίας του και στην Πάτρα ανακοίνωσε το Orange Grove. Συγκεκριμένα, ο νέος συνεργατικός χώρος που λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα για τη στήριξη και προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, το Orange Grove Patras έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τοπικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων, (startup) στη Δυτική Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον πρώτο γύρο ηλεκτρονικών αιτήσεων μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2017.

Το Orange Grove Patras (OGP), όπως διαβάζουμε στο enikonomia.gr, είναι ένα εγχείρημα κοινής συνεργασίας της Πρεσβείας της Ολλανδίας, του Orange Grove Athens, του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και μιας ομάδας Πατρινών.

Αποτελεί ένα χώρο στον οποίο άτομα ή ομάδες, από 18 έως 45 ετών, που έχουν μία καλή ιδέα και θέλουν να την μετατρέψουν σε επιχείρηση ή νέοι επιχειρηματίες που χρειάζονται στήριξη για να περάσουν στο επόμενο βήμα, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο bit.ly/orangegrovepatras_call, έως τις 28 Φεβρουαρίου, και να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του.

Κατά το πρότυπο του Orange Grove στην Αθήνα, στις ομάδες που θα περάσουν επιτυχώς τη διαδικασία επιλογής, το Orange Grove Patras θα προσφέρει πλήρως εξοπλισμένο γραφειακό χώρο, υποστήριξη από mentors, συμμετοχή σε bootcamps, training sessions και workshops από ειδικούς (όπως νομικούς, λογιστές, marketeers) και διακεκριμένους ομιλητές, καθώς και πρόσβαση σε ένα ευρύ επιχειρηματικό δίκτυο συνεργασιών του Orange Grove Athens, της Ολλανδικής Πρεσβείας, του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και του τοπικού και ολλανδικού επιχειρηματικού κόσμου.