Που θα δημιουργηθούν στους δήμους της χώρας


Που θα δημιουργηθούν στους δήμους της χώρας

 

Συνολικά 250 Κέντρα Κοινότητας που θα δημιουργηθούν στους Δήμους της χώρας πρόκειται να στελεχωθούν όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Εργασίας. Η λειτουργία των 250 Κέντρων Κοινότητας στους Δήμους της χώρας, καλύπτει την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των ευάλωτων πολιτών με όλα τα προγράμματα και υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας τους.

 

Μέσω ενός ενιαίου γεωπληροφοριακού συστήματος, ο πολίτης θα μπορεί να εγγράφεται απευθείας στο μητρώο ωφελουμένων το οποίο θα επικοινωνεί με τα άλλα δύο μητρώα, των φορέων πρόνοιας και των προγραμμάτων. Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς πρότεινε στο υπουργείο να παρέμβει με έναν τριπλό ρόλο, ως προς τους δικαιούχους, ως προς το υπουργείο και ως προς τους εργαζομένους που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Κοινότητας.

 

Η αμοιβαία συνδρομή και η υποστήριξη μεταξύ ΚΔΒΜ και Κέντρων Κοινότητας, ενισχύει το στόχο της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου σημείου πληροφόρησης των πολιτών για δράσεις που αφορούν την κοινωνική ένταξη, την πρόνοια, τη Διά Βίου Μάθηση, την πιστοποίηση δεξιοτήτων και την πρόσβαση στην απασχόληση. Παράλληλα, η παραπάνω συνέργεια θα συνεισφέρει πολλαπλασιαστικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών για τις δράσεις των Κέντρων Κοινότητας.