Είναι το πρώτο στην Ελλάδα που βοηθά στην κοινωνική ένταξη των ανέργων, των προσφύγων και των ευάλωτων ομάδων.


Στη χώρα μας πλέον λειτουργεί το πρώτο coding school που βοηθά στην κοινωνική ένταξη των ανέργων, των προσφύγων και των ευάλωτων ομάδων, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Δημιουργήθηκε από τη Social Hackers Academy, μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρία βασισμένη στην Αθήνα με τρεις συνιδρυτές (Δαμιανός Βαβανός, Chris Owen, Michael Thomas) που, γνωρίζοντας την ανάγκη της παγκόσμιας αγοράς εργασίας για καλούς προγραμματιστές, σκέφτηκαν ότι μια βιώσιμη λύση για την κρίση είναι η ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην κοινωνία μέσα από την εκπαίδευσή τους στον προγραμματισμό.

Τον τελευταίο χρόνο η Social Hackers Academy μετρά 44 συμμετέχοντες, 393 εκπαιδευτικές ώρες, 1100 ώρες εργαστηρίων και προσωπικών μαθημάτων και πάνω από 110 ώρες σε σεμινάρια soft skills development, CV building, LinkedIn coaching και business coaching.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως και οι 7 απόφοιτοι της πρώτης της τάξης έχουν ήδη βρει εργασία ή είναι σε διαδικασία συνεντεύξεων. Σύντομα αποφοιτεί και η δεύτερη τάξη, που έχει 8 μαθητές.

Τα έσοδα της Social Hackers Academy ως τώρα έρχονται από εταιρείες και Έλληνες επιχειρηματίες του κλάδου της τεχνολογίας και στις 26 Σεπτέμβρη ξεκίνησε την 2η crowdfunding καμπάνια της. Εδώ μάθε περισσότερα γι’ αυτήν και για το πώς μπορείς να τη στηρίξεις.