Απευθύνεται σε πτυχιούχους θεωρητικών σπουδών και οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.


Το μεταπτυχιακό «Τεχνολογίες Περιβάλλοντος στην Περιβαλλοντική Νομοθεσία», του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ, ανακοίνωσε ότι θα κάνει δεκτούς 40 φοιτητές. 

Απευθύνεται σε πτυχιούχους νομικών σχολών, σχολών κοινωνικών και πολιτικών επιστημών, σχολών διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών, πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επίσης, σε πτυχιούχους άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων, διπλωματούχους τμημάτων πολυτεχνικών σχολών και πτυχιούχους τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με αντικείμενο συναφές με εκείνο του μεταπτυχιακού.

Παραθέτοντας τη σχετική ανακοίνωση, «σκοπός του είναι να μεταδώσει το αναγκαίο γνωστικό υπόβαθρο σε πτυχιούχους θεωρητικών σχολών, οι οποίοι κατά την εκτέλεση των εργασιακών τους καθηκόντων αντιμετωπίζουν θέματα που άπτονται της εφαρμογής της σχετικής με την προστασία του περιβάλλοντος − σε κάθε έκφανση αυτού − νομοθεσίας. Και κατ’ επέκταση να συμβάλει στην κατανόηση των αλληλοσυσχετίσεων μεταξύ τεχνόσφαιρας, οικόσφαιρας και απαιτήσεων της νομοθεσίας».

Το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα διαρκεί τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα και είναι ευέλικτο, σχεδιασμένο δηλαδή ειδικά για εργαζόμενους. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 1.000 ευρώ ανά εξάμηνο σπουδών. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30/9.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στη γραμματειακή υποστήριξη του ΠΜΣ, στα τηλέφωνα 25410 79370 και 6980 397846 (κ. Αθανάσιο Μπεζιργιαννίδη, 12:00-14:00) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο διευθυντή του προγράμματος, αναπληρωτή καθηγητή Παράσχο Μελίδη (τηλ. 25410 79372, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).