Είναι το ελληνικό ακαδημαϊκό ίδρυμα που παράγει τους πιο επιτυχημένους Έλληνες αποφοίτους, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη QS Alumni Outcomes για το 2018.


Οι πιο επιτυχημένοι Έλληνες απόφοιτοι προέρχονται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Αυτό είναι το συμπέρασμα της παγκόσμιας ομάδας αναλυτών ανώτατης εκπαίδευσης της Quacquarelli Symonds (QS), που παρουσίασε τα 500 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου ανάλογα με την απασχολησιμότητα των αποφοίτων τους (Graduate Employability Rankings), δηλαδή την επιτυχία τους στην αγορά εργασίας.

Η QS χρησιμοποιεί τους παρακάτω δείκτες κατάταξης

-Η φήμη των εργοδοτών (Employer Reputation) 

-Οι επιδόσεις των αποφοίτων (Alumni Outcomes) 

-Οι συνεργασίες με εργοδότες (Partnerships with Employers) 

-Οι συνδέσεις εργοδότη-σπουδαστών (Employer-Student Connections) 

-Το ποσοστό απασχόλησης αποφοίτων (Graduate Employment Rate)

Στην πρώτη τριάδα της παγκόσμιας αυτής κατάταξης συναντάμε το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (1η θέση), το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Λος Άντζελες (UCLA, 2η θέση) και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (3η θέση).

Στις επιδόσεις των αποφοίτων, ειδικότερα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έρχεται πρώτο ανάμεσα στα ελληνικά ιδρύματα.

Στη συνολική κατάταξη Graduate Employability Rankings βρίσκεται στις θέσεις 201-250 μαζί με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ακολουθεί ένα ακόμη ελληνικό πανεπιστήμιο στη λίστα με τα 500 κορυφαία παγκοσμίως, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (θέσεις 301-500).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.