Μάθε τα κριτήρια


Tους όρους χορήγησης υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές, καθοριστική Κανονιστική απόφαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ειδικότερα:

Α. Το Ίδρυμα μπορεί να χορηγεί υποτροφίες από ίδιους πόρους σε φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν υπερβεί το χρονικό όριο πέραν του οποίου δεν δικαιούνται φοιτητικές παροχές, υπό τον όρο ότι έχουν εγγραφεί και παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα κατά το τρέχον και το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Οι υποτροφίες χορηγούνται βάσει της παραγράφου 1 του άρθρου 54 του ν. 4009/2011.

Β. Οι υποτροφίες χορηγούνται μετά από ανοικτή πρόσκληση της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκών θεμάτων προς τους φοιτητές του πρώτου κύκλου σπουδών, αίτηση των ενδιαφερομένων, έλεγχο και κατάταξη των αιτήσεων με βάση το μέσο όρο βαθμολογίας των μαθημάτων του προηγουμένου έτους από την Επιτροπή Φοιτητικής Μέριμνας και απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος.

Γ. Το ποσό εκάστης υποτροφίας ρυθμίζεται με απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος και δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό του επιδόματος του άρθρου 10 του ν. 3220/2004.

Δ. Αίτηση για χορήγηση υποτροφίας μπορούν να υποβάλλουν φοιτητές οι οποίοι πληρούν όλα τα ακόλουθα κριτήρια:

i. δεν στεγάζονται στη φοιτητική εστία του Πολυτεχνείου Κρήτης λόγω έλλειψης διαθέσιμων δωματίων,

ii. δεν λαμβάνουν άλλη οικονομική ενίσχυση ή το επίδομα του άρθρου 10 του ν. 3220/2004, και

iii. πληρούν τα όρια εισοδήματος για δικαίωμα στέγασης στη φοιτητική εστία του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπως αυτά εκάστοτε ρυθμίζονται με απόφαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Πηγή: esos.gr