Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά περίπου τα μεσάνυχτα


Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι ασκούν σήμερα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η ώρα της κάλπης έφτασε και οι υποψήφιοι των πέντε παρατάξεων -Πρωτοπορία, Προοδευτική, Αγώνας, Αναγέννηση και Α.Φ. Έπαλξη- δίνουν την τελική και σκληρότερη μάχη τους.

Από τις 8:00 το πρωί έως τις 7:30 το απόγευμα οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να σπεύσουν στα εκλογικά κέντρα, τα οποία έχουν στηθεί στην πανεπιστημιούπολη, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Καλλιπόλεως, στο κτήριο της Αρχιτεκτονικής και στην Ιατρική Σχολή.

Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά περίπου τα μεσάνυχτα.

Μεγάλη αναμένεται ότι θα είναι και φέτος η αποχή των φοιτητών από την εκλογική διαδικασία, σε ποσοστό που αγγίζει το 60%, ενώ εκείνοι που θα ψηφίσουν ανέρχονται περίπου στις 3.000.

Όπως ανέδειξαν τα περσινά αποτελέσματα, στην κορυφή των παραταξιακών προτιμήσεων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου τοποθετήθηκε η Πρωτοπορία, η οποία με 1.300  ψήφους, δηλαδή με ποσοστό 43,68% κατέκτησε εννέα έδρες.

Δεύτερη ακολούθησε η Προοδευτική, χάνοντας τη μια έδρα που είχε κερδίσει στην αναμέτρηση των εκλογών του 2015. Συγκεκριμένα ψηφίσθηκε από 1.017 φοιτητές φτάνοντας στο 34,17% και τις επτά έδρες.

Κερδισμένη από τις εκλογές αναδείχθηκε η Αναγέννηση, η οποία με 282 ψήφους και ποσοστό 9,48%, κατάφερε να αύξησει τις έδρες από τη μία το 2015 σε δύο το 2016.

Ανάλογη ήταν και η επιτυχία που σημείωσε ο Αγώνας, από τη μία έδρα σε δύο συγκεντρώνοντας 232 ψήφους και ποσοστό 7,80%.

Τέλος, στις εκλογές του 2016 η Α.Φ. Έπαλξη έχασε τη δεύτερη έδρα της, αφού έπεσε στις 145 ψήφους με ποσοστό 4,87%.