Γιατί αργείς να πάρεις μια απόφαση;

3 εμπόδια που μπλοκάρουν την αποφασιστικότητα σου

Κείμενο: Platform team

Είναι οι άνθρωποι που δεν το σκέφτονται και πολύ. Ακούνε το ένστικτό τους και παίρνουν άμεσα μια απόφαση. Υπάρχεις κι εσύ. Που το σκέφτεσαι, το παιδεύεις, το αφήνεις, το ξαναπιάνεις και απόφαση δεν παίρνεις. 

Τι φταίει και είσαι τόσο αναποφάσιστη/ος;

1. Φοβάσαι μήπως κάνεις λάθος

Κι αν η απόφαση δεν είναι η σωστή; Κι αν μου βγει σε κακό; Κι αν αυτή θα αποδειχθεί η χειρότερη απόφαση που θα έχω πάρει στη ζωή μου; Άστο καλύτερα, θα το ξανασκεφτώ κάποια στιγμή στο μέλλον.

2. Σκέφτεσαι ότι ίσως πληγώσεις άλλους ανθρώπους

Καμιά φορά η απόφασή μας είναι πιθανόν να επηρεάσει αρνητικά την οικογένεια, τους φίλους, τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Δεν αφορά μόνο εμάς και μόνο. Γιατί να τους κάνω κάτι κακό; Γιατί να έχουν αυτή την εντύπωση για μένα; 

3. Είσαι εντελώς μπερδεμένη/ος

Όλα γυρίζουν μέσα στο μυαλό σου και έχουν γίνει τόσο κουβάρι που αδυνατείς να δεις ξεκάθαρα τι θες να κάνεις. Και όσο το σκέφτεσαι, τόσο το κουβάρι περιπλέκεται και όλα δείχνουν μπερδεμένα. Δεν μπορείς να πάρεις μια απόφαση εάν δεν είσαι ήρεμη και εάν δεν πάρεις μια απόσταση από τα πράγματα. 

Για να ξεφύγεις από τα πλοκάμια της αναποφασιστικότητας, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δράσεις. Να πάρεις το ρίσκο. Να αντιμετωπίσεις τον φόβο της αποτυχίας. Και κυρίως, να ακούσεις το ένστικτό σου. Αυτό πάντα ξέρει. 

Κείμενο: Αλεξάνδρα Παπαδάκη / Allyou.gr