Αντιγράψτε τις συνήθειες των ζευγαριών που έχουν καλή επικοινωνία. 


Η επικοινωνία δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα και θα μπορούσε να γίνει από τα δυσκολότερα, στις ερωτικές σχέσεις. Λίγο οι ανασφάλειες, λίγο το παρελθόν, λίγο οι δεύτερες σκέψεις, λίγο τα νεύρα, λίγο όλα... και μια λέξη καταλήγει σε επικοινωνιακό φιάσκο. 

Μα καλά, μόνο εγώ το παθαίνω αυτό με τον σύντροφό μου; Μπορεί να αναρωτιέσαι. Μήπως δε με θέλει και οι τσακωμοί είναι το μαντηλάκι που κουνάει αποχωρώντας; Μπορεί να ξανασκέφτεσαι. Καταρχήν ψυχραιμία. Η κατάσταση μπορεί να φτιάξει. Το πώς, σίγουρα πρέπει να το σκεφτείτε πολύ καλά μαζί. Ωστόσο, μια καλή αρχή μπορεί να γίνει με... αντιγραφή. Αντιγράψτε τις συνήθειες των ζευγαριών που έχουν καλή επικοινωνία. Ποιές είναι αυτές; Voila.

#1. Δεν κάνουν γενικεύσεις

"Πάντα εγώ φταίω για όλα" ή "ποτέ δε με καταλαβαίνεις". Σβήσιμο. Απαγορεύονται αυτές οι φράσεις! Δε δίνουν περιθώριο στον άλλον να διορθώσει τα πράγματα. Εστιάζεις στο κακό και αυτό... καλό δεν είναι. 

#2. Ακούνε

Όσο μιλάει ο σύντροφός σου εσύ ψάχνεις την επόμενη ατάκα που θα πεις; Άλλαξε το. Προσπάθησε να ακούσεις αυτά που λέει. Πάρε το χρόνο σου και απάντησε στη συνέχεια ήρεμα. Δεν κάνετε διαγωνισμό ατάκας.

#3. Βάζουν χιούμορ

Το χιούμορ κάνει καλό και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα. 

#4. Είναι ειλικρινείς

Μείνε μακρυά από ψέματα και επίλεξε την αλήθεια. Μπορεί να ακουστείς σκληρή αλλά θα σας βγει σε καλό.

#5. Μιλάνε

Δεν είναι αυτονόητο, βεβαίως βεβαίως. Αν έχεις κάτι, ανοίγεις συζήτηση. Δεν κρατάς μούτρα για ένα μήνα και στο τέλος κάνεις μπαμ σαν ηφαίστειο. 

#6. Μένουν στο θέμα

Όταν οι διαφωνίες βγαίνουν εκτός θέματος, μπορεί να φέρουν χάος. Όσες αφορμές και να υπάρχουν, προσπάθησε να μη το χάνετε. Συζητήστε και λύστε το x πρόβλημα εκείνης της στιγμής.