Εγώ πήζω και εκείνος προλαβαίνει και τα κάνει όλα;


Tην κατάσταση πάνω-κάτω την ξέρεις: εσύ προλαβαίνεις με το ζόρι το συνδυασμό δουλειάς, σπιτιού. Εκείνος κάνει δουλειά, ξεκουράζεται, βλέπει φίλους, και έχει και πολλά χόμπι! Μα καλά πώς γίνεται; Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί, και την απάντηση μην την ψάχνεις κάπου περίεργα, αλλά στα προφανή.

Αρχικά, να ξέρεις ότι δεν είναι ιδέα σου. Νέα έρευνα από τη Βρετανία, επιβεβαιώνει ότι πράγματι οι γυναίκες έχουν όλο και λιγότερο ελεύθερο χρόνο, συγκριτικά με τους άντρες. Ειδικότερα, τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής αρχής, κάνουν λόγο για 38 ελεύθερες ώρες την εβδομάδα για τις γυναίκες, και 43 για τους άντρες. Η διαφορά είναι μεγάλη...

Οι ειδικοί, τονίζουν ότι ο λιγοστός ελεύθερος χρόνων των γυναικών, οφείλεται στην ενασχόλησή τους με το σπίτι και με τα παιδιά. Εδώ που τα λέμε, δεν ήταν κάτι που δε σου πέρναγε από το μυαλό ε; Όσο και να βοηθάει στα του σπιτιού o καλός σου, σίγουρα κάνεις περισσότερα πράγματα με αποτέλεσμα ο ελεύθερος χρόνος σου να μειώνεται κατά πολύ και η κούραση σου να αγγίζει το τέρμα. 

Αν στα οικιακακά και στα παιδιά, προσθέσουμε και τις ώρες που αφιερώνουμε σε beautee, τότε... ο χρόνος μειώνεται ακόμα περισσότερο. Γι' αυτό ας φροντίζουμε οι μέρες μας να είναι γεμάτες με αυτά που πραγματικά μας αρέσουν, και να λέμε "ναι" καμιά φορά και σε βοήθεια στα οικιακά, αν πρόκειται για τη ψυχική μας υγεία.