4 τεχνικές για να μην σε κυριεύσουν ξανά


Αρκετές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου, να πρωταγωνιστεί σε κάποιο «κακό» σενάριο του μυαλού, δημιουργώντας στον εαυτό μου φοβίες, άσχημα συναισθήματα, με αποτέλεσμα να χαλάει η ψυχολογία μου. Έτσι χωρίς λόγο! Οι σκέψεις αυτές που καταλήγουν να προκαλούν συναισθηματική αναστάτωση στον ίδιο μας τον εαυτό, προέρχονται από κάποιες αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος που αντί να τις αντιμετωπίσουμε όταν έπρεπε, τις θάψαμε βαθιά μέσα μας.

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από τέτοιου είδους σκέψεις και συναισθήματα σε κάποια φάση της ζωής τους. Σίγουρα δεν είσαι η μόνη και σίγουρα μπορείς να τις αντιμετωπίσεις με τις παρακάτω τέσσερις τεχνικές, ώστε να μην σε κυριεύσουν άλλο μελλοντικά.

Αρχικά πρέπει να αποδεχτείς την κατάσταση. Και αυτές οι όχι και τόσο ευχάριστες σκέψεις είναι κομμάτι του εαυτού σου. Καλό θα ήταν να αποδεχτείς την ύπαρξή τους, θέτοντας πάντα τα όρια σου, ώστε να μην σε καταβάλλουν όλη την ώρα.

Προσπάθησε να μειώσεις τον «νεκρό» χρόνο σου. Όταν απασχοληθείς  με κάτι που σε ενδιαφέρει, η προσοχή σου είναι στραμμένη πάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα να μην έχεις χρόνο για τις κακές σου σκέψεις.

 

Απέφυγε ανθρώπους που είναι τοξικοί για την ψυχική σου ισορροπία ακόμα και αν ανήκουν στον οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον. Να θυμάσαι πως η τοξικότητα εξαντλεί την θετική ενέργειά μας και μας αποδυναμώνει ψυχικά.

Δοκίμασε καινούριες δραστηριότητες. Πειραματίσου με αυτά που πάντα ήθελες να ασχοληθείς και πάντα το ανέβαλες. Αυτές θα σου προσφέρουν νέες εμπειρίες και αναμνήσεις για να έχεις να θυμάσαι σε μια άσχημη μέρα σου.

Μην διστάσεις να δώσεις χρόνο στις αρνητικές σκέψεις! Αρκεί μετά να δώσεις χώρο και στις σκέψεις, που θα εμπλουτίσουν θετικά τον εαυτό σου.