Η to-do list σου στα καλύτερά της


Mε το που μπαίνει η νέα χρόνια, έχουμε την τάση να θέτουμε τους νέους στόχους που επιθυμούμε να κατακτήσουμε. Στόχοι οι οποίοι θέλουν χρόνο, κόπο και υπομονή για να καταφέρουμε. Αντ’ αυτού, εμείς σου προτείνουμε να ξεκινήσεις από τα βασικά!

Ποια είναι αυτά; Τα απλά, καθημερινά tasks που είναι μέρος της ρουτίνας μας. Η λίστα των πραγμάτων που πρέπει να κάνουμε σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση. Ή –τελοσπάντων- αυτή η “to-do list” που θα έπρεπε να κάνουμε κάθε εβδομάδα (αν όχι κάθε μέρα) και που φυσικά, δεν κάνουμε ποτέ.

Για την νέα χρονιά, εμείς αυτό λέμε να είναι το “New Year’s Resolution”. Ξεκινώντας από πράγματα της καθημερινότητας και οργώνοντας λίγο καλύτερα την ζωή μας, αυτό μας «εκπαιδεύει» για τους πιο σημαντικούς στόχους μας.

Πώς οργανωνόμαστε σωστά λοιπόν; Πώς κάνουμε μια τέτοια λίστα που θα μας κάνει να εκτελέσουμε όλες, μα όλες τις δουλειές της ημέρας/της εβδομάδας;

Δες παρακάτω!

#1. Γράψε στην λίστα ΜΟΝΟ τα πράγματα που χρειάζονται πραγματικά να γίνουν

Ποιες είναι οι προτεραιότητες της εβδομάδας; Γράψε μόνο αυτές, για να μην αγχωθείς και να καταφέρεις ρεαλιστικά να πραγματοποιήσεις όλες τις επείγουσες δουλειές.

#2. Αναγνώρισε τις «επείγουσες» δουλειές απ’ αυτές που μπορούν «να περιμένουν»

Τι πραγματικά χρειάζεται να κάνεις άμεσα, γιατί για παράδειγμα λήγει η προθεσμία μιας εργασίας της σχολής; Ξεχώρισε τις επείγουσες δουλειές απ’ αυτές που μπορείς να κάνεις την επόμενη εβδομάδα, την επόμενη μέρα κτλ., και έτσι δεν θα πνιγείς σε μια κουταλιά νερό!

#3. Κάνε multitasking

Είναι σημαντικό να μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα μαζί. Δες ποιες δουλειές μπορείς να συνδυάσεις ώστε να κάνεις παράλληλα, κερδίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο!

#4. Υπολόγισε τον χρόνο που χρειάζεσαι κάθε φορά

Πόσο χρόνο θα «φας» στην γραμματεία της σχολής; Ή αν πας στην τράπεζα; Υπολόγισε τον χρόνο που χρειάζεται να αφιερώσεις στο κάθε task, ώστε να ξέρεις ρεαλιστικά τι μπορείς να καταφέρεις να κάνεις μέσα σε μια μέρα.

#5. Ξεκίνα!

Ωραία όλα τα παραπάνω, αλλά μήπως ήρθε η ώρα τα λόγια να γίνουν πράξη; Πιάσε μολύβι χαρτί, το κινητό σου, το λάπτοπ σου, όπου τελοσπάντων κρατάς σημειώσεις, γράψε τα tasks της ημέρας και ξεκίνα!! Τα πράγματα είναι πιο εύκολα στην πράξη καμιά φορά.

Φωτό: Plush Design Studio / Unsplash