Φυσικά υλικά για να είσαι… φυσικά χωρίς hangover!


Eίσαι συνέχεια έξω αυτές τις ημέρες. Λογικό. Είναι γιορτές ή όπως τις αποκαλώ με τους φίλους μου Alcoholidays! Θα πιεις λίγο παραπάνω. Αναμενόμενο. Ειδικά σήμερα, που είναι Παραμονή Χριστουγέννων. Είτε πας σε πάρτι, σε κλαμπ, σε μπαράκι, σε σπίτι κτλ., θα θέλεις να απολαύσεις το αγαπημένο σου gin. Ή ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Ή μερικές μπυρίτσες. Άντε και κανά σφηνάκι τεκίλα, επειδή ο κολλητός σου έχει όρεξη και στην τελική περνάτε καλά!

Το ένα φέρνει τ’άλλο και ξυπνάς το πρωί με ένα κεφάλι «καζάνι». Ήπιες πολύ χθες το βράδυ. It’s OK. Είναι οι μέρες τέτοιες και κυρίως, είχες την επίγνωση να μην πάρεις το αμάξι για να επιστρέψεις σπίτι, αλλά ταξί, οπότε ήσουν 100% υπεύθυνος χθες το βράδυ (τουλάχιστον σε αυτό το κόμματι…).

Τι κάνεις για να σώσεις την κατάσταση την επόμενη μέρα; Έτσι, ώστε να καταφέρεις να απολαύσεις πραγματικά την ημέρα των Χριστουγέννων και να μην είσαι… «θολωμένος» και ζαλισμένος όλη μέρα;

Πίνεις το παρακάτω smoothie! Περιλαμβάνει 100% φυσικά υλικά, τα οποία δίνουν ενέργεια, «στρώνουν» το στομάχι και γενικά βοηθούν την κατάσταση σου από… «χάλια» σε «είμαι καλά»!

Τι θα χρειαστείς για το smoothie/ hangover cure!

¾ της κούπας γάλα καρύδας (ή νερό καρύδας)

½ της κούπας βρώμη (μαγειρεμένη)

1 παγωμένη μπανάνα

½ βούτυρο αμυγδάλου

1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση: Σε ένα μπλέντερ βάλε όλα τα υλικά και λιώσέ τα καλά. Πρόσθεσε παγάκια στο smoothie, αν θέλεις. Πιες το ρόφημα αργά-αργά.

Φωτό: Jakob Owens / Unsplash