4 tips που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις την δουλειά των ονείρων σου


Δεν φτάνει που στην χώρα μας είναι πια πολύ δύσκολο να βρούμε δουλειά ή απλά να μας καλέσουν σε συνέντευξη για δουλειά, όταν τελικά κλείνουμε αυτό το πολυπόθητο ραντεβού, παγώνουμε. Κάτι συμβαίνει μέσα μας τις πιο ακατάλληλες στιγμές, σαν αυτή και σαν να αδειάζει το μυαλό μας, καταφέρνοντας τελικά να χάσουμε μέσα από τα χέρια μας, την θέση για μια δουλειά που θέλαμε πολύ να αποκτήσουμε.

Να φταίει το άγχος; Ναι. Να, είναι το γεγονός ότι πιστεύουμε πώς υπάρχουν άνθρωποι πιο κατάλληλοι και έμπειροι για την δουλειά, από εμάς –πράγμα που συμβάλλει στο άγχος μας; Εννοείται πώς ναι! Ή μήπως να είναι το γεγονός ότι δεν προετοιμαστήκαμε σωστά πριν το interview; Ναι, είναι και αυτό.

Όποιος και ο λόγος πάντως, αυτοί δεν είναι καιροί για να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες, γι’ αυτό και εγώ θα σου πω πώς θα καταφέρεις στο επόμενο interview σου, να βγεις νικητής. Λίγη προετοιμασία, λίγο boost προσωπικότητας και θα έχεις την δουλειά στο τσεπάκι σου!

#1. Πόνταρε στα προτερήματά σου

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Αν δεν έχεις πίστη στον εαυτό σου, δεν θα πας πουθενά και σίγουρα δεν θα πάρεις την δουλειά, αν δεν κάνεις ένα boost προσωπικότητας πρώτα! Κάτσε και σκέψου ποια είναι τα καλά σου και μην τα ξεχνάς. Πόνταρε σε αυτά και τόνισέ τα την ώρα της συνέντευξης.

#2. Μάθε τι «παίζει»

Πριν πας στην συνέντευξη είναι απαραίτητο να γνωρίζεις σε τι «κόσμο» μπαίνεις. Τι «παίζει» στον χώρο αυτό που θέλεις και εσύ να μπεις; Ποιοι άνθρωποι τον περικυκλώνουν; Είναι σημαντικότατο να γνωρίζεις πρόσωπα, καταστάσεις και να είσαι πάντα ενημερωμένος για το τι συμβαίνει. Έτσι, θα μπορέσεις να ανταποκριθείς καλύτερα στην συνέντευξη.

#3. Networking x3

Σε παρόμοια λογική με πριν είναι πολύ σημαντικό να έχεις ιδέα για το ποια πρόσωπα κυκλοφορούν στον χώρο. Αν γνωρίζεις κάποιον από τον χώρο, αυτό θα σε βοηθήσει πάρα πολύ ώστε να έχεις ένα προβάδισμα στην συνέντευξη (εντάξει στην Ελλάδα ζούμε, το γνώριζες ήδη αυτό). Αλλά και να μην ξέρεις κάποιον προσωπικά, θυμήσου ότι ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και των social media! Ψάξε αυτό το πρόσωπο στα social media και προσέγγισέ τον/την, στέλνοντας ένα ευγενικό μήνυμα, συστήνοντας τον εαυτό σου και λέγοντας με λίγα λόγια, τι κάνεις, τι θέλεις να κάνεις κτλ.

#4. Έρευνα έκανες;

Εντάξει τώρα. Πας σε συνέντευξη για π.χ. σε μια εταιρία και δεν γνωρίζεις τι κάνει αυτή η εταιρία, ποια είναι η φιλοσοφία της κτλ.; Είναι εξαιρετικά σημαντικό γενικά να κάνεις έρευνα και για τον χώρο στον οποίο θέλεις να… χωθείς, την εταιρία, εργοδότη κτλ. που θα γνωρίσεις στο interview και φυσικά τις απαιτήσεις της θέσης.