Δημιούργησε τον τέλειο χώρο που θα κάνει το διάβασμα πιο… υποφερτό!


Είτε μας αρέσει, είτε όχι, κάποια στιγμή της ζωής μας, θα βρεθούμε «κολλημένοι» σ’ ένα γραφείο.

Είτε επειδή σπουδάζεις και πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους να διαβάσεις και να την τελειώσεις τη ριμάδα την σχολή, είτε απλά επειδή η δουλειά σου είναι αυτό που λέμε «δουλειά γραφείου».

Μπορεί λοιπόν, στα «χαρτιά» η ιδέα αυτή να σε γεμίζει με τρόμο, έρχομαι όμως εγώ τώρα να σου πω, ότι δεν θ’ έπρεπε. ΟΚ, το να πρέπει να διαβάσεις για την εξεταστική είναι από μόνη της μία αρκετά… τρομακτική σκέψη, αλλά το ότι θα διαβάζεις σε έναν χώρο που σου αρέσει και που σε προσκαλεί να κάτσεις σε αυτόν με τις ώρες, κάνει τα πράγματα καλύτερα.

Είναι σημαντικό το μάτι και ο νους να «ξεκουράζονται», ειδικά όταν τα γεμίζεις με τόση πληροφορία από το διάβασμα ή την δουλειά. Πώς καταφέρνεις λοιπόν, να κάνεις τον χώρο του γραφείου σου τέλειο και κατάλληλο για να σε… στρώσει στην δουλειά;

#1. Πες «ναι» στον μινιμαλισμό

Είναι σημαντικό ο χώρος να μην έχει πάρα πολλές «πληροφορίες» γύρω του. Κράτα στο γραφείο σου μόνο τα απαραίτητα και φρόντισε το ντεκόρ, από τα διακοσμητικά του γραφείου σου μέχρι και το χρώμα των τοίχων να είναι σε «καθαρές» αποχρώσεις και μίνιμαλ γραμμές.

#3. Άσε το στίγμα σου

Πρόσθεσε μερικές δόσεις από «εσένα» στον χώρο αυτό. Εξάλλου περνάς τόσο χρόνο σε αυτό τον χώρο, οπότε είναι σημαντικό να σε εκφράζει. Πρόσθεσε λοιπόν, φωτογραφίες δικές σου και των κοντινών σου ανθρώπων, μαξιλάρια που σου αρέσουν και που θα είναι τέλεια να ακουμπήσεις για λίγο όταν θέλεις να κάνεις ένα μίνι break κ.ο.κ.

#4. Ζεν

Είναι απαραίτητο ο χώρος σου να είναι… ζεν. Να σε προσκαλεί να κάτσεις σε αυτόν και να μην σου προσθέτει στο άγχος που μπορεί να έχεις ήδη. Κάποιες αρχές του Φένγκ Σουί γίνονται χρήσιμες σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα τα χρώματα του χώρου να έχουν μία αρμονία, να έχεις κάποια μικρά φυτά πάνω στο γραφείο κτλ.

#5. Φως και «καθαρότητα»!

Ο φωτισμός είναι το Α και το Ω, για όλο το σπίτι, αλλά εδώ έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Είναι σημαντικό να έχεις ένα φωτισμό που να μην σε «τσιτώνει» μεν, αλλά και που να μη σε κοιμίζει δε. Μία λάμπα για το γραφείο για π.χ. είναι απαραίτητη και προτιμότερη από να φωτίζεται ο χώρος από μια λάμπα που υπάρχει στο ταβάνι. Παίξε γενικά, με τον φωτισμό και βρες τι σου ταιριάζει.