Δώσε προσοχή!


Όλοι θέλουμε να προκαλούμε τη συμπάθεια των γύρω μας, ή τουλάχιστον των ανθρώπων με τους οποίους θεωρούμε ότι μοιραζόμαστε κοινά. Κάποιες συμπεριφορές ή συνήθειές μας όμως μπορεί να σαμποτάρουν αυτή την επιθυμία μας, χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε. Διάβασε ποιες είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες.

1. Είσαι εγωκεντρική/ος. Μιλάς μόνο για τον εαυτό σου, χωρίς να δείχνεις ενδιαφέρον για το τι έχουν οι άλλοι να πουν όχι μόνο σχετικά με τα δικά τους προβλήματα αλλά ακόμη και για τα δικά σου θέματα. Προσπάθησε να παρατηρήσεις τον εαυτό σου την επόμενη φορά που θα πιάσεις κουβέντα με κάποιον. Ή ρώτησε έναν κοντινό σου άνθρωπο που ξέρεις ότι θα σου τα πει χύμα.

2. Κολλάς στην εξωτερική εμφάνιση. Και τη δική σου και των άλλων. Οι φίλοι δεν ενδιαφέρονται τόσο για το αν έχεις τέλειο ντύσιμο όσο για το αν μπορείς να συζητήσεις κάτι ουσιαστικό μαζί τους. Επίσης, τούς τη δίνει ένα άτομο που σχολιάζει συνέχεια τα παχάκια, το όχι και τόσο επιτυχημένο κούρεμα ή τη μεγάλη μύτη του τάδε. Αυτό το κουτσομπολιό έχει πλάκα μόνο για λίγο.

3. Γίνεσαι ανταγωνιστική/ος. Βλέπεις τη σχέση σου με τους φίλους σου σαν ένα... βίντεο γκέιμ. Αν κάποιος έρθει και σου πει, χαρούμενος, ότι πήρε 8 σε ένα μάθημα στην εξεταστική, εσύ θα σπεύσεις να του απαντήσεις ότι πήρες 10 (ή, αν έχεις πάρει 7, δεν θα κρύψεις τη ζήλια σου). Αυτό δεν είναι φιλία, αλλά ψυχοβγάλτης.

4. Νομίζεις ότι όλοι θέλουν το κακό σου. Ακόμη και μια καλοπροαίρετη φιλική συμβουλή την αντιμετωπίζεις σαν κακόβουλη κριτική. Αν πάλι καθυστερήσει μια φίλη/ος στο ραντεβού σας δεν θα σκεφτείς το πιο πιθανό σενάριο (ότι έπεσε σε κίνηση), αλλά θα αποφασίσεις αμέσως ότι σε έχει γραμμένη/ο. Έτσι όμως θα καταφέρεις πραγματικά να τους στρέψεις όλους εναντίον σου.

5. Θέλεις οι άλλοι να είναι πάντα κοντά σου, αλλά εσύ δεν είσαι ποτέ δίπλα τους όταν σε χρειαστούν. Δεν μπορείς, για παράδειγμα, να περιμένεις από μια φίλη/ο να σου αφιερώνει μία ώρα στο τηλέφωνο για να ακούσει το πρόβλημά σου, από τη στιγμή που κάθε φορά που σου τηλεφωνεί εκείνη/ος για ένα δικό του/της πρόβλημα εσύ το παίζεις πολύ απασχολημένη/ος. 

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/sxeseis/15471-dyskoleyesai-na-apoktiseis-alithinoys-filous-afta-einai-ta-pente-lathi-pou-isos-kaneis