Διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιουλίου  στο Στάδιο  Αλκαζάρ της Λάρισας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου των κατηγοριών Παίδων-Κορασίδων


 

Διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιουλίου  στο Στάδιο  Αλκαζάρ της Λάρισας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου των κατηγοριών Παίδων-Κορασίδων

 

Περισσότεροι από 1000 αθλητές-τριες  συμμετείχαν και  έδωσαν το παρόν, υπήρξε   έντονος συναγωνισμός και η δίψα για την νίκη χάρισε έντονες συγκινήσεις αλλά και πολύ καλές επιδόσεις των νεαρών αθλητών και αθλητριών.

 

Ανάμεσά τους  και  τρία  δικά μας παιδιά  ο Φανούρης Θεριουδάκης, η Αργυρού Μαρία-Μύρτα και η Φιάσκα Ευστρατία-Μιχαέλλα  του  «ΑΣ ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ» ,  που παρ΄ όλα τα προβλήματα την ταλαιπωρία  και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε   φέτος ο Λεσβιακός Στίβος,  όσον αφορά την προετοιμασία και τις προπονήσεις των αλητών και αθλητριών του,  λόγω του κλεισίματος του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης για την ανακατασκευή του,   με  πολύ και σωστή  δουλειά, επιμονή και υπομονή,  κατάφεραν οι αθλητές μας  να συμμετέχουν και να διακρίνονται στις μεγάλες διοργανώσεις  σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Αναλυτικά:

 

Με βολή στα 60.59Μ στον Ακοντισμό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος  και  μεταξύ των  30 αθλητών  που συμμετείχαν στα προκριματικά του αγωνίσματος και στη συνέχεια των 12 του τελικού, ο Θεριουδάκης Φανούριος, αθλητής του Γιώργου Πάνου, κατέκτησε  τη 2Η  θέση ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Η  Αργυρού Μαρία - Μύρτα, αθλήτρια του Γρηγόρη Κοντού, κατέκτησε την 6η θέση στα 400Μ Κορασίδων με επίδοση 59.14. Αξίζει να σημειώσουμε ότι   ήταν η μικρότερη ηλικιακά  αθλήτρια (γεν. το 1999 και Παγκορασίδα Α΄)  από τις 15 που προκρίθηκαν και συμμετείχαν  στις δύο  τελικές σειρές  της κούρσας των 400Μ. Κορασίδων.

Η Φιασκά Ευστατία - Μιχαέλλα ΦΙΑΣΚΑ, επίσης αθλήτρια του Γρηγόρη Κοντού,  με προετοιμασία μόλις δύο μηνών δοκιμάστηκε  σε ένα καινούργιο για εκείνη αγώνισμα  τα 2000Μ. Φυσικά Εμπόδια Κορασίδων,  τερματίζοντας στην 6η θέση  στον τελικό της κούρσας με επίδοση 7.47.63 (ανάμεσα σε 17 αθλήτριες).

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου συγχαίρει τους αθλητές της, τους προπονητές τους Γ. Κοντό και  Γ. Πάνου,  το σωματείο  τους και τις οικογένειές τους, που παρά τις όποιες δυσκολίες  αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν,  συνεχίζουν  και αποδεικνύουν σε όλους φωνάζοντας βροντερά μέσα από τις επιτυχίες τους... ότι  ο Λεσβιακός Στίβος  είναι και  συνεχίζει  να είναι παρόν.