Τήνος: 1ΟΣ Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Εξωμεριά Trail Race

20, 5 χιλιόμετρα υπέροχης φύσης και νησιώτικου τοπίου

Κείμενο: Platform news

20, 5 χιλιόμετρα υπέροχης φύσης και νησιώτικου τοπίου. 20, 5 χιλιόμετρα αναμέτρησης με τα προσωπικά όρια κι επαφής με το σώμα και το νου. 20, 5 χιλιόμετρα που θα μετατραπούν σε κάτι παραπάνω από προσωπική εμπειρία ζωής.


Στις 14 Σεπτεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου - Πανόρμου, Τήνου με μεγάλη χαρά διοργανώνει τον 1ο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία «Έξωμερια Trail Race». Ένα πραγματικά μεγάλο αθλητικό γεγονός για το νησί της Τήνου κι όχι μόνο.  


Στόχος του συλλόγου με τη διοργάνωση αυτή είναι η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Εξωμεριάς, η προώθηση εναλλακτικού κι αθλητικού τουρισμού δίνοντας έμφαση στην ιστορική ταυτότητα και φυσιογνωμία όλης της περιοχής του Δήμου κι αξιοποιώντας και προβάλλοντας τις πανέμορφες πολιτιστικές διαδρομές. Μέσω της πρωτοβουλίας της διοργάνωσης αυτού του μεγάλου αθλητικού γεγονότος, θα καθαριστεί κι αποκατασταθεί ένα δίκτυο αγροτικών οδών, μήκους 20χλμ. Τα έσοδα που θα προκύψουν από την συμμετοχή των αθλητών του αγώνα, θα διατεθούν ως ενίσχυση στο Σύλλογο για την συνέχιση των κοινωφελών δράσεων και έργων στους οικισμούς της περιοχής.


Το πάντρεμα του αθλητισμού με την ιστορία και την παράδοση του τόπου, μέσα από τις διαδρομές θα ανταμείψει με το παραπάνω τον κάθε αθλητή αλλά κι όλους τους παρευρισκόμενους, καθώς η θέα του απέραντου γαλάζιου κι η αύρα της θάλασσας κυριαρχούν.Ο Αγώνας
Ο Αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου και το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 20,5χλμ με μέγιστη υψομετρική διαφορά 250μ. Η εκκίνηση κι ο τερματισμός θα γίνουν στον οικισμό του Πύργου. Οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν μόνοι τα 20,5χλμ ή να συμμετάσχουν σε σκυταλοδρομία μαζί με ένα φίλο ή φίλη τους. Ο πρώτος αθλητής θα τρέξει τα πρώτα 9,5χλμ και ο δεύτερος αθλητής, τα υπόλοιπα 11χλμ.


Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ανοιχτή για όλους κι η ημερομηνία λήξης συμμετοχών έχει οριστεί η 7 Σεπτεμβρίου.

Forma Συμμετοχής Αγωνιζομένων:
http://www.exomeriarace.gr/index.php/race-tracks-trail/fill-in-the-application

 

{youtube}U8lONSqL8mw{/youtube}